Pentru acest apartament, designerul a gandit o amenajare inspirata din interioarele tip loft, in culori inchise si texturi de caramida.

Desi cu o suprafata de 48 metri patrati, configuratia sa este de cea a unui apartament cu o camera. Beneficiarul nu si-a dorit o recompartimentare, astfel ca spatiul a fost gandit ca o amenajare in plan deschis, cu functiunile armonios imbinate. Astfel, vom gasi o zona de bucatarie cu spatiu pentru luat masa, un living restrans si o zona de dormit cu pat si noptiere.

Tonurile inchise ale finisajelor imprima un aer masculin spatiului, fara a-l face sa para mai mic sau aglomerat. Cromatica este echilibrata de neutre, iar lumina naturala patrunde din belsug gratie unor suprafete vitrate generoase.

In zona bucatariei, negrul de la nivelul finisajelor si partial al mobilierului iti atrage atentia. Placile ceramice dintre corpurile suspendate si cele de baza, blatul dintr-un compozit negru, vopseaua din partea superioara a peretelui, corpurile de iluminat sau scaunele si cadrul metalic al barului. O astfel de abordare imprima profunzime spatiului. Masculin si elegant deopotriva, stilul acestei bucatarii este tipic unui loft in spirit industrial. Suprafetele lucioase si cele vitrate (de la nivelul usilor dulapurilor suspendate) reflecta lumina si amplifica spatiul.

Corpul tip bar folosit si ca loc de luat masa asigura o delimitare vizuala a functiunilor. Practic, intre canapea si comoda pentru televizor se afla amenajata o zona mica de living. De remarcat formele de iluminat uniform dispuse in toata camera, potrivite diferitelor activitati specifice functiunii respective.

Pentru a delimita zona de zi de cea de noapte, designerul a ales o partitie cu lamele din lemn vopsite cu negru; excelenta idee ce poate fi aplicata oriunde doresti sa creezi o separare discreta intre doua zone sau functiuni.

In acest spatiu amenajat ca un dormitor, peretele-accent creat cu placi de caramida ne reaminteste de tematica dezvoltata in intreaga locuinta. Cadrul negru al patului, noptierele, precum si cele doua lampi de iluminat cu design masculin, toate fac parte din aceeasi poveste, continuand coerent motivul de amenajare tip loft. Dressignul amenajat intr-un spatiu tip camara reuneste principala zona de depozitare a apartamentului. Un dulap pentru lucruri voluminoase vom gasi si in hol; aici usile acoperite cu oglinzi largesc spatiul ingust si reflecta totodata si lumina naturala din camera.

Proiect: TrioDesign

comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!
Comentarii