Apartamentul din Bucuresti amenajat pentru un client privat - o familie tanara cu un bebelus - are 69 de metri patrati dispusi in trei camere: living, doua dormitoare, doua bai, bucatarie si logie amenajata.

Unul din avantajele apartamentului este lumina naturala care inunda toate spatiile. Pe baza acestuia a fost conturat stilul amenajarii, modern cu influente scandinave; predomina albul, pus in valoare de lemnul pardoselii si insertii strategice de culoare in fiecare camera.

Echipa de arhitecti si-a dorit sa creeze un mediu placut, optim, pentru aceasta tanara familie. Un mare accent a fost pus pe spatiile de depozitare. Pentru optimizarea spatiului acestea au fost amplasate perimetral si integrate in ansambluri multifunctionale de depozitare.

Interventia a presupus un proiect si un santier complet. Au fost regandite compartimentarile si inlocuite traseele electrice si sanitare pentru a asigura un maxim de confort.

Elementele speciale care dau caracter acestei amenajari sunt liniile simple, fara decoratii, zona de odihna marcata de un accent de culoare si canapeaua cu spatar tapitat, ascunsa in nisa de mobilier din dormitorul copilului, care devin zone de refugiu fizic si vizual atat pentru cei mari cat si pentru cei mici.

Dormitorul matrimonial (“sanctuarul parintilor” cum l-au denumit designerii de la Lime Studio)  creeaza impresia unei panze albe, relaxante, fara prea multe decorariuni. Zona de dormit este accentuata prin demarcarea la nivel de culoare; un chenar gri intors elegant pe plafon ,dulap si chiar si draperie. 

Al doilea dormitor, mai mic, a fost amenajat ca o camera de bebelus deocamdata, pastrand in acelasi timp eleganta si modernismul general al casei. Patul confortabil este incastrat intr-o piesa de mobilier, constituind un ansamblu extrem de practic. Finisajul peretelui, tip tabla ,la partea inferioara, asigura spatiul necesar pentru exprimarea creativitatii.

Bucataria continua fundalul alb folosit in intreaga amenajare. Elementul vedeta aici este peretele vopsit integral gri (nuanta 2131-40 Benjamin Moore) cu finisaj tip tabla de scris, ideal pentru a schita, a nota reteta, a desena. S-a dovedit a fi practic pentru intreaga familie.

La nivelul pardoselii, bucataria este accentuata prin imbinarea placilor hexagonale (gresie alba) cu parchetul din restul locuintei. Imbinarea urmareste paralelismul cu linia mobilierului de bucatarie.

Folosit pentru relaxarea cu o carte in mana, o partida de sah sau intalnirile la povesti, livingul este camera unde se reuneste intreaga familie si unde exista cate un colt pentru fiecare hobby. Nu lipseste zona cu fotografiile de familie si nici fotoliul confortabil pentru relaxare. 

Baia mica, folosita in principal de mama, a fost decorata cu placute ceramice gri, insertii de lemn natur si mult alb. Pentru un plus de feminitate fata de baia matrimoniala, a fost adaugata o pata de culoare - roz prafuit (2011-70 Benjamin Moore). Respectand dorinta beneficiarei, au fost create multe spatii de depozitare pentru cosmetice si produsele de curatenie si intretinere a casei. 

Arhitecti: Lime Studio

Fotograf: Sabin Prodan

Peste 500.000 de produse in stoc la cele mai mici preturi online.
comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!
Comentarii