Aveti copii? Iata de ce trebuie sa tineti cont in amenajarea casei

    Din momentul in care incep sa mearga, copiii incep sa ”exploreze”. Acesta este principalul mod de a invata la aceasta varsta. Curiozitatea lor ii conduc prin toate colturile casei si pe la toate usile dulapurilor. Astfel, parintii incep sa-si ia masuri de securitate. Acest articol cuprinde cateva idei de amenajare a spatiului care sa previna accidentele la care expus copilul in casa.


Deschide Galeria

    In primul rand, renuntati la obiectele de decor de pe masute sau rafturi. Optati pentru perne decorative, tablouri bine fixate in perete care sa substituie lucrurile ce ar putea sa cada sau la care ar avea acces copilul. Daca va plac plantele, alegeti ghivecele mari cu flori care pot fi asezate la nivelul pordoselii. Pamantul sau pietrisul in care sta planta poate fi acoperit cu o folie din plastic.

    Daca aveti obiecte de mobilier din metal sau sticla, inlocuiti-le cu cele din lemn, de preferat cu margini rotunde. Exista solutii si pentru colturile meselor – pe acestea se aplica o protectie speciala. De asemenea, mobila nu trebuie sa fie asezata in apropierea ferestrelor pentru a evita escaladarea acestora. Asigurati-va ca obiectele de mobilier sunt bine stabilizate si prinse de perete cu anumite dispozitive speciale. In acelasi mod puteti sa fixati si televizorul.

   Depozitati lucrurile in sertare pentru ca acestea pot fi blocate si veti fi siguri ca nu va avea acces copilul la ele. Pe piata de specialitate au aparut numeroase modele de astfel de protectii. Astfel, vi le puteti alege pe cele care se potrivesc mobilierului din casa voastra. Daca aveti biblioteca, prindeti de rafturi, in dreptul cartilor, o banda elastica ce va preveni rasturnarea acestora peste copil.

    Nu-i mai interziceti accesul in bucatarie. Participarea copilului la pregatirea mesei e distractiva si folositoare in dezvoltarea sa. Aragazul nu o sa mai reprezinte un pericol daca atasati de marginea lui o placuta termoizolanta pe care o puteti gasi in comert.

    Pardoselile nu trebuie sa fie alunecoase. Ideal ar fi ca in camera in care copilul isi petrece majoritatea timpului sa fie mocheta sau un covor care sa atenueze eventualele caderi ale acestuia. In baie puteti  acoperi gresia cu un material antiderapant.

    Mocheta o puteti folosi si la imbracarea scarilor, acestea fiind un mare pericol atunci cand aveti un copil in casa. De asemenea, montati la urcare si la coborare usi de protectie. 

    In ceea ce priveste amenajarea casei, este foarte important sa-i creati copilului un spatiu de joaca. Acest loc va preveni accesul acestuia in alte incaperi in care nu-l puteti supraveghea. Pentru idei, cititi articolul nostru despre amenajarea unui loc de joaca in interior.
 

Articole noi

Atmosferă cozy și jucăușă într-un apartament de 70 mp din Brașov

Echipa celor de la Beelive Design a finalizat proiectul...

Modele de bucatarii realizate cu mobilier modular

În ultimii ani, bucătăriile au câștigat o popularitate extrem...

Primul control inteligent care centralizează și controlează întreaga locuință cu o simplă atingere

Transformarea digitală a locuinței devine mai intuitivă, mai simplă...

Cum iti organizezi eficient bucataria – solutii de depozitare smart

De multe ori avem impresia ca ne mai trebuie...

Amenajare moderna apartament 100 mp intr-un bloc interbelic

Situat intr-un bloc din perioada interbelica din Bucuresti, acest...