Cum a fost la BIG BUILD 2017

BIG BUILD este un eveniment de construire accelerata si voluntariat pe care Habitat for Humanity Romania il organizeaza in fiecare an. A pornit de la o idee a celor de la Habitat for Humanity Irlanda de Nord si a ajuns, anul acesta, la a 8-a editie a evenimentului.

Deschide Galeria

Misiunea de anul acesta a fost sa ridice in sapatamana 2-6 octombie 36 de locuinte pentru 36 de familii in nevoie din cartierul Izvoare din Bacau.

Ajutorul a venit din partea a 450 de voluntari, a constructorilor si a familiilor beneficiare care s-au implicat direct in procesul de constructie a caselor. Proiectul a fost sprijinit financiar de numeroase companii care s-au implicat si care au facut posibil ca aceste persoane sa aiba o locuinta decenta.

In acest peisaj s-a integrat si o echipa de peste 30 de membii din partea Atelierelor ILBAH, la care ne-am alaturat si noi, cei de la povesteacasei.ro. S-a muncit timp de 5 zile pentru a ridica si a duce la stadiu de “gri” 4 case din acest proiect.

Echipa Atelierele Ilbah a fost compusa in majoritate din designeri de interior, absolventi ai cursurilor din cadrul scolii, care au fost ghidati pe santier de o echipa de constructori profesionisti.

Experienta a fost una de neuitat, iar entuziasmul echipei a suplinit deseori lipsa de experienta in constructii. In ciuda efortului fizic intens, satisfactiile au fost pe masura, mai ales ca evolutia muncii noastre se vedea cu ochiul liber de la o ora la alta.

Oboseala ne-a fost alinata de show-urile de live cooking de care am avut parte zilnic. Chefi renumiti au pregatit pranzul in fiecare zi. Cheful canadian Robert Rainford, cunoscut pentru emisiunea Licence to Grill, a venit special in Romania pentru BIG BUILD. El a coordonat  zilnic o echipa de 20 de bucatari, iar in zilele de 4 si 5 octombrie i s-a alaturat si Chef Foa.

La eveniment au fost prezenti si 12 bloggeri pasionati de fotografie care au reprezentat fenomenul  BIG BUILD in imagini. O parte din aceste fotografii le regasiti in galeria noastra de imagini.

Si pentru ca anul asta am descoperit abilitati pe care nu stiam ca le avem si am cunoscut atatia oameni cu suflet frumos in acest proiect, la anul promitem sa va invitam pe toti sa va alaturati acestei cauze.  

Nota: Nevoia unei locuinte decente este imensa la nivel global si afecteaza 1,6 miliarde de oameni din intreaga lume, care traiesc in conditii neadecvate. Locuirea precara este o problema cu care se confrunta si jumatate din populatia Romaniei. 52% dintre romani locuiesc in case supraaglomerate. Unele dintre ele sunt construite din materiale improprii sau se afla intr-un stadiu avansat de degradare si nu sunt dotate cu utilitatile de baza. In timpul sezonului rece, incalzirea caselor reprezinta o ingrijorare pentru o buna parte dintre romani. 15% dintre locuitorii Romaniei sunt impovarati de costurile de intretinere a locuintei si ajung sa consume 40% din venit pentru cheltuieli legate strict de casa. Sursa https://www.habitat.org

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole