fbpx

Boemi moderni sau sofisticati – amenajari retro sau vintage?

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Top 100 idei de amenajare de bucatarii moderne

Odata cu trecerea timpului, decorul unei case are nevoie...

In ultima decada am asistat la o revenire in forta a doua stiluri de amenajari interioare – amenajari retro si amenajari vintage. Adesea se produce confuzie intre cele doua din cauza ideii de vechi pe care acestea le inspira. In realitate, cele doua sunt foarte diferite si se potrivesc unor tipuri foarte distincte de personalitate ale proprietarilor. De asemenea, in timp ce stilul vintage se preteaza unor case spatioase, stilul retro poate fi cu usurinta adaptat unui apartament de dimensiuni reduse. Desi ambele stiluri evoca o epoca apusa, desi nu imposibil, cele doua sunt foarte greu de mixat si nici nu este recomandat de designeri.

Deschide Galeria

Cum recunoastem o amenajare vintage? In primul rand, trebuie sa fim atenti la mobilier. In cazul acestui tip de amenjare interioara avem de a face cu mobilier masiv cu finisaje incarcate, cu modele si detalii atent sculptate, fie in culori inchise, sau complet alb etc. Stilul vintage este unul incarcat cu accesorii si obiecte decorative care pastreaza aceeasi linie cu a mobilierului. Tablourile sunt sarace in culori insa ramele acestora sunt groase, aurii, cu patina sau sculptate in motive geometrice sau florale. Fiindca a venit vorba de motive florale, trebuie sa amintim si ca mobilierul pictat este un tip de mobilier vintage. Daca nu doriti sa optati pentru amenajarea casei in intregime in acest stil, puteti alege sa acordati unor camere doar mici accente, cum ar fi imagini sepia, sfesnice argintii sau aurii, oglinzi rotunde cu rame incarcate sau seturi de portelanuri.

Cum recunoastem o amenajare retro? In primul rand prin culoare. Spre deposebire de stilul prezentat anterior, in amenajari retro vom intalni o explozie de culori intinse pe suprafete mari. Galbenul, oranjul, rosul si albastrul electric sunt doar cateva dintre nuan’ele specifice, adesea prezentate in contrast cu un alb stralucitor. Formele preferate sunt drepte, colturoase si destul de primare, aproape ca un joc geometric foarte bine calculat. In ceea ce priveste accesoriile, in fruntea listei se afla posterul anilor 60-70 urmat de fotografii alb-negru, carti postale, machete de masini, motociclete, rachete sau modele vechi de avioane. Covoarele mentin aceeai linie cromatica, iar mobilierul este simplist si combina materiale diverse.

Sursa: pinterest.com

Reclama

Articole noi

Imagini Bucatarii

(adsbygoogle = window.adsbygoogle ||...

Amenajare glam pentru un apartament de 105 mp din Bucuresti

Protagonistul povestei de astazi este un apartament cu trei...

Aspirator nazal bebe: cât de util este și de ce e bine să-l folosești

Fiecare părinte, din păcate, mai devreme sau mai târziu,...