Cabana de lemn eleganta si moderna

Aceasta mica dar extrem de primitoare cabana de lemn, din sudul Italiei, a fost construita de catre biroul de arhitectrua EM2 Architekten. In proiect au fost incluse doua cladiri: o cabana si un studio.

Deschide Galeria

Una dintre cele mai interesante caracteristici ale cabanei este ca unul dintre pereti poate fi deschis pentru a face loc unui alt perete de sticla. Acest lucru permite proprietarilor sa aiba parte de o vedere incantatoare spre peisajul din imprejurimi. In rest, celelalte ferestre sunt foarte mici si inguste, dimensiunea acestora nu depaseste marimea unei scanduri de lemn.

Motivul pentru care sunt atat de mici este pentru a spori securitatea cabanei. Este imposibil ca un animal salbatic sa poata patrunde inauntru prin aceste ferestre. Iar in cazul peretelui de sticla, cand proprietati sunt plecati, acesta este acoperit cu partea de lemn din dreptul ferestrei.

Citeste si Che – casa pasiva din Suceava

Astfel toata cabana este "infasurata"in lemn. Acest lucru ajuta in zilele geroase, cand pierderile sunt reduse datorita modului de izolare special al cabanei.

Parterul cuprinde zonele de locuit, sufrageria si bucataria. In zona de relaxare se afla o canapea neagra , un fotoliu si o masuta de cafea, toate acestea sunt amplasate in fata peretelui de sticla pentru ca proprietarii sa poata admira peisajul.

De cealalata parte a cabanei se afla amenajata bucataria, cu o soba moderna pe lemne amplasata intr-unul din colturi. Bucataria este mica dar practica, de tip open-space. Elementele de culoare neagre contrasteaza puternic si elegant cu nuanta naturala a lemnului.

Dormitoarele sunt despartite de un perete de lemn, acestea au fost concepute pentru a se conecta cu acoperisul, si pentru a fi cat mai incapatoatre.

Baia, spre deosebire de restul cabanei, are un finisaj mat, si cuprinde o cabina de dus, chiuveta si toate celelalte obiecte care se gasesc in toate baile clasice.

Intreg interiorul este invelit in lemn, cu exceptia paretelui unde se afla soba. Podeaua, peretii si tavanul sunt fabricate din acelasi tip de lemn ca si mobila, cu exceptia faptului ca difera textura si culoarea. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole