Care sunt pașii alegerii videoproiectorului potrivit nevoilor dumneavoastră?

Videoproiectorul este un obiect care până nu de mult era destinat numai companiilor sau instituțiilor mari. Și asta pentru că, atunci când a apărut, prețul era prohibitiv pentru majoritatea persoanelor. În acest moment, videoproiectoarele au devenit mult mai accesibile ca preț datorită tehnologiei de fabricație. În cazul în care doriți să alegeți un videoproiector, va trebui să acordați atenție anumitor aspecte legate de acest obiect.

conferinta

La ce trebuie să fiți atent când căutați un videoproiector?

Începem cu detaliile tehnice, care nu sunt cunoscute de toată lumea și care pot face alegerea unui videoproiector foarte ușoară. 

Numărul de lumeni este un criteriu important. Lumenii au legătura cu puterea luminii așa cum este ea simțită de ochiul uman. În cazul în care doriți un videoproiector pentru uz personal în locuință, într-o cameră special amenajată, atunci un număr de 2000 sau 2500 de lumeni ar trebui să fie de ajuns. Dacă vreți să folosiți videoproiectorul mai mult în timpul zilei și într-o cameră neamenajată, atunci luați în considerare un număr de 3500 sau 4000 de lumeni. 

Contrastul de culori este un alt factor important. Acesta poate fi de tip static sau nativ și dinamic. În general, contrastul videoproiectoarelor se situează între 2000/1 și 4000/1. Tot ce este peste aceste valori va avea un preț sensibil mai mare. Rețineți și faptul că schimbările de contrast sunt mai evidente și mai ușor de sesizat într-o încăpere mai întunecată. 

Aspectul imaginii este încă un criteriu de luat în seamă. Cele mai întâlnite valori sunt de 4:3, 16:9 și 21:9. Primele două valori sunt foarte populare și sunt întâlnite în specificațiile tehnice în multiple modele de videoproiectoare, în timp ce 21:9 este o valoare întâlnită mai rar.

Luați în calcul și rezoluția videoproiectorului, care reprezintă numărul de pixeli ce sunt afișați pe orizontală și pe verticală. Dacă numărul este mare, atunci calitatea va fi mai bună. 

Ce puteți face cu un videoproiector?

În primul rând, un videoproiector este, în ziua de azi, un obiect ce nu lipsește din nicio clădire de birouri. Prin intermediul proiectorului pot fi prezentate mai multor persoane anumite rapoarte sau planuri.

Acasă, videoproiectorul poate fi folosit pentru a privi sporturile preferate. Nimic nu se compară cu vizionarea unui meci pe un ecran mare și de o calitate bună. 

Se poate amenaja chiar și un cinema, dacă vă permiteți. O cameră întunecată, cu câteva fotolii sau o canapea, un videoproiector, un sistem audio și un laptop. Sentimentul pe care îl veți avea când priviți filmele va fi de nedescris.

De asemenea, videoproiectorul poate fi luat și în excursii, atâta timp cât știți că veți putea să îl folosiți. Există modele portabile care vă permit să vă bucurați de filmele sau de sporturile preferate chiar și în timp ce sunteți la camping.

Cum alegeți un videoproiector?

În ziua de astăzi este foarte ușor să găsim în online lucrurile care ne interesează. Așa că, în momentul în care v-ați hotărât să  cumpărați un asemenea dispozitiv, căutați în mediul digital obiectul potrivit, în funcție de buget și caracteristici. Luați în considerare și unele eventuale accesorii pe care va trebui să le achiziționați, cum ar fi ecranul sau sistemul de prindere. 

Dacă acum ceva timp prețul unui videoproiector depășea cu mult posibilitățile unui om de rând, acum există modele ce posedă caracteristici bune la prețuri permisive.

Alegerea unui videoproiector ar trebui să fie mai facilă, acum că ați luat la cunoștință informațiile de mai sus. Nu uitați că spațiul în care veți vrea să proiectați joacă un rol important și aveți în vedere caracteristicile care vă interesează. Oricare ar fi specificațiile proiectorului ales, acesta trebuie să se potrivească nevoilor pe care le aveți.

Te-ar putea interesa

Articole noi