Casa C din Timisoara – arhitectura moderna semnata de Parasite Studio

Casa C situata in Timisoara este unul dintre acele proiecte despre care scriem cu mandrie, prin prisma arhitecturii superbe si a proiectului de succes rivalizand cu marile proiecte rezidentiale de peste ocean.

Deschide Galeria

Casa C o vom gasi intr-un cartier heterogen de case, recent dezvoltat. Dorinta designerilor a fost aceea de a crea o cladire care sa iasa in evidenta prin arhitectura ei si in acelasi timp sa ofere intimitatea necesara atat interiorului casei cat si exteriorului fata de aglomeratia si agitatia strazii.

Paleta de culori alb-negru scoate in evidenta volumul constructiei atat pe orizontala cat si pe verticala, negrul limitand accesul vizual catre intrarile casei.

Designul casei C imbina linii verticale si orizontale care se intalnesc armonios in zona centrala a casei, in living. O atentie sporita a fost acordata fluentei spatiului, circulatiei naturale a aerului si patrunderii a cat mai multa lumina naturala.

Primul etaj cuprinde doua zone private: dormitorul principal si camerele copiilor, separate fiind de un hol orientat spre living. Amenajarea este una extrem de minimalista cu forme abstracte, contemporane, accentul punandu-se pe pragmatism si confort. Predomina albul lucios atat la interior cat si la exterior, diferite elementele ale mobilierului.

Curtea este formata din doua parti diferite; una imediat langa casa fiind partea dedicata relaxarii, incluzand si piscina, situata in partea mai insorita, si cealalta in capatul opus fiind partea verde a curtii, cu un peisaj preponderent verde.

Va invitam si pe voi sa va delectati cu imagini din cadrul acestei minunate opere de arhitectura, numita casa C. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole