Case din Romania: casa-om, un proiect marca Insert Studio

Casa-om este un proiect inedit al arhitectilor de la Insert Studio, o constructie pe cat de simpla pe atat de contemporana. Designul inovativ presupune doua colturi taiate care amintesc de verandele caselor traditionale, fiind astfel o legatura cu peisajul rural romanesc.

Deschide Galeria

Avand 140 de metri patrati, casa-om a fost construita in Brasov, in satul Harman, fiind locuinta unei familii cu buget limitat care si-a dorit sa paraseasca apartamentul din bloc si sa locuiasca intr-o casa pe pamant, eficienta din punct de vedere energetic care sa aiba costuri reduse de intretinere.

Principala dorinta a fost aceea de a avea o conexiune cu natura, cu exteriorul, sa simta diferenta intre viata la bloc si cea de la tara. Nici numele nu pare a fi ales intamplator, casa-om fiind o structura ideala pentru orice om care isi doreste sa locuiasca in comuniune cu natura.

Desi casa-om are o structura compacta, originalitatea designului vine din taierea a doua cuburi din colturile diagonale ale casei pentru a crea doua intrari. Asa cum unul din arhitecti explica, aceasta optiune a fost aleasa din dorinta de a integra casa in peisaj, de a fi una cu natura externa.

Casa-om a fost ridicata destul de repede gratie unui sistem de materiale modulare care au putut fi montate direct la situl de lucru. Materialele folosite sunt simple, astfel ca locuinta nu iese in evidenta, pentru a nu atrage atentia. Panouri subtiri de beton au fost folosite pentru acoperis si fatadele lungi.

In interior, parterul compact include livingul, bucataria, o camera de utilitati si o baie. Decorul ne duce cu gandul la multifunctionalitatea stilului scandinav. Peretii albi, podea din lemn si pete de culoare transpuse in decoratiuni. Incalzirea se face prin pardoseala. La etaj intalnim mai multa culoare – verde, turcoaz si galben pentru a compensa calmul holului gri si a parterului.

Trasaturile interiorului sunt dictate in general de functionalitatea spatiului. O atentie speciala a fost acordata orientarii ferestrelor pentru a surprinde cat mai mult din peisajul extern si a oferi diverse perspective in fiecare camera. 

Sursa foto: Insert studio

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole