Case translucide, sau case eficiente energetic

Casele care pun accent pe energia regenerabila si care sunt proiectate pentru a fi cat mai autonome devin din ce in ce mai populare intr-o lume in care consumerismul pare ca a acaparat totul. Cum tot mai multi oameni sunt ingrijorati de mediul inconjurator si de efectele devastatoare pe care le are omul asupra acestuia, casele eco-friendly sunt alegerea optima pentru a contribui cat mai putin la gradul de poluare.

Deschide Galeria

Acest gen de case, desi pare putin mai costisitor la inceput, pe termen lung amortizeaza investitia realizata pentru construirea casei si a sistemelor de energie regenerabila. O casa autonoma are marele avantaj prin simplul fapt ca vei plati foarte putin la utilitati sau chiar deloc, iar in unele cazuri chiar vei fi platit pentru energia pe care o produce casa ta.

Viitorul suna bine, nu?

Casa translucida si foarte eficienta din punct de vedere energetic este un real model pentru coasta de est a Statelor Unite ale Americii, fiind situata in Cambridge, Massachusetts. Desi o asemenea casa este de obicei o constructie noua si moderna, in cazul de fata avem de a face cu o casa mica construita in secolul al 19-lea.

Intreaga casa a fost renovata intr-o maniera foarte moderna, fiind transformata intr-o casa translucida, cu un aspect minimalist de invidiat. Avand in vedere procesul de modernizare prin care a trecut aceasta casa si implementarea sistemelor pentru a fi cat mai eco-friendly si autonoma, arhitectii nu au renuntat la elementele originale din lemn masiv care ofera un farmec aparte acestor cladiri care au o vechime de peste 150 de ani.

In situatia in care si tu vrei sa protejezi mediul inconjurator si sa faci si o mare economie in timp, te sfatuim sa optezi pentru un proiect de casa cu un design cat mai atractiv, dar in acelasi timp, sa nu pierzi din vedere autonomia si eficienta energetica a viitoarei tale locuinte.

Sursa Foto: Inhabitat.com 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole