Cat de des ar trebui sa redecorezi?

Aceasta intrebare apare des in mintile noastre la fiecare schimbare de sezon sau cel putin o data pe an. Iata ce ar trebui sa stii pentru a lua decizia corecta. Vom imparti in trei categorii variantele prin care poti face modificari.

Deschide Galeria

Renovarea

Este procesul cel mai sinuos si cel mai complex. Se recomanda in general sa fie efectuata odata la 5 pana la 10 ani. E necesara intrucat stilul si decorul ales acum 10 ani cu siguranta nu se mai potriveste in totalitate cu nevoile si preferintele din prezent. Partea obligatorie din renovare este varuitul peretilor, din doua ratiuni simple: igienice si estetice. Apoi luati in considerare curatarea, repararea sau chiar inlocuirea mobilei sau a podelei invechite daca prezinta semne avansate de degradare.

Un nou stil

De fiecare data cand achizitionam un produs nou, ca de exemplu un tablou sau un birou, inseamna ca vrem sa schimbam ceva in stilul decorului, sa-i aducem o imbunatatire. De cele mai multe ori acesta pur si simplu ramane atarnat sau asezat intr-un loc disponibil in acel moment. Cu siguranta ii veti putea gasi un nou amplasament daca veti aborda lucrurile dintr-o alta perspectiva. O metoda simpla de a face acest lucru este ca in timpul curateniei de primavara, de exemplu, sa reorganizati obiectele din casa, inclusiv mobila pentru a mai elibera spatiile prea aglomerate cu obiecte care nu isi mai gasesc locul sau care ne incurca si sa aduceti un suflu nou.

Reimprospatarea

Acest proces presupune o mult mai putina implicare si complexitate redusa. De la achizitionarea unei simple lenjerii de pat sau a unor perne decorative pana la schimbarea aromei lumanarilor odata cu un nou sezon, orice aspect este binevenit. O mica schimbare care sa iti faca placere si care sa reimprospateze decorul si sa-ti inveseleasca casa. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole