Ce culori alegem pentru bucatarie

Bucataria este centrul oricarei case. Aici gatim, luam masa, petrecem timp cu familia sau prietenii. Nu e de mirare ca pentru amenajarea ei investim energie si resurse astfel incat rezultatul sa fie unul placut intregii familii. Iti propunem astazi sa explorezi idei si modele despre ce fel de culori ar fi potrivite pentru bucataria ta.

Deschide Galeria

Atunci cand vei alege paleta cromatica tine cont de cata lumina naturala primeste camera, de stilul pe care doresti sa-l conturezi si mai ales de dimensiunile bucatariei.

Intr-o bucatarie mare si luminoasa poti integra usor si tonuri mai inchise, poate chiar negru. I cazul in care optezi pentru astfel de culori, echilibreaza cu nuante mai deschise, neutre.

Si orientarea bucatariei conteaza! Daca incaperea primeste multa lumina pe tot parcursul zilei, culorile reci, precum albastrul sau verdele se pot integra usor in amenajare. In acest caz, pentru pereti alege variante neutre, calde, precum cremul sau bejul.

O bucatarie mica va parea mai mare daca alegi o baza alba sau crem. Poti adauga ulterior accente colorate prin accesorii si decoratiuni sau piese de mobilier precum scaunele. Va fi cea mai usoara metoda de a scoate din monotonie o bucatarie.

Verdele relaxant isi gaseste usor loc in bucataria ta daca il asortezi cu suprafete din lemn natur, bejuri si chiar alb. Stilistic, va fi potrivit atat intr-o bucatarie moderna, cat si intr-una de inspiratie rustica.

Bucatariile orientate spre nord, cu putina lumina naturala pot fi “incalzite” cu ajutorul galbenului. Unde il poti folosi? Etajere galbene, unul sau mai multe scaune, frontul corpurilor de mobilier principale, draperii sau perdele (in special cele tip romane), un corp de iluminat, o fata de masa sau braul dintre dulapuri. Ca amenajarea sa fie coerenta, foloseste galben in cel putin 3 locuri din bucatarie.

Pentru o abordare mai clasica, culorile neutre, crem, bej, gri sunt preferabile. Poti adauga si imprimeuri discrete la nivelul textilelor.

Daca optezi pentru variante mai curajoase precum griul sau negrul, asigura-te ca vei avea un iluminat general uniform, dar si lumini de accent pentru a crea un ambient special.

In galeria foto de mai sus am reunit diferite amenajari de bucatarii, mari si mici, in care au fost folosite in diferite proportii variate culori si nuante. Speram sa-ti fie de folos!

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole