Ce trebuie sa stii inainte sa construiesti un gard?

Desi in aparenta ideea de a construi un gard pare simpla, inainte de a porni efectiv la treaba e important sa stii o serie de lucruri utile care te vor ajuta sa iei deciziile corecte.

Deschide Galeria

Inainte de toate, stabileste care va fi scopul gardului. Daca are doar un scop util ca acela de a tine animalele departe de curtea ta sau daca va fi construit pentru a pastra intimitatea locatarilor, trebuie sa stii ca fiecare presupune un alt tip de material si o structura diferita.

Urmatorul pas foarte important este sa-ti alegi materialele. Desi in prima faza veti fi tentati sa va alegeti lemnul, este bine sa luati si alte variante in considerare, mai ales daca bugetul este limitat. Pentru a avea un gard rezistent in timp, e necesar un lemn de buna calitate, care nu vine deloc cu un pret mic. In plus, conditiile meteo vor afecta lemnul intr-o proportie mai mica sau mai mare. De aceea, veti fi nevoiti sa aplicati diverse tratamente la intervale regulate pentru a-i prelungi viata. Sugestia noastra este sa verificati si alte tipuri de materiale care isi vor face treaba la fel de bine ca lemnul si presupun mai putina mentenanta. Vinilul este o varianta, la fel si aluminiul sau otelul. Important de adaugat aici este aspectul climatologic. In functie de variatiile de temperatura si de precipitatii, veti sti mai bine ce fel de material sa alegeti.

Verificati cu autoritatile din zona daca exista cumva anumite limitari sau reguli privind montajul, pozitionarea sau inaltimea gardului. Si vecinii va vor putea ajuta in acest demers. Fiti prevazatori pentru a preintampina un eventual disconfort.

Luati in considerare si construirea unui gard verde care, pe langa aspectul practic, va infrumuseta aspectul proprietatii dumneavoastra.

Oricat de mult ne-ar placea proiectele DIY, instalarea si montarea gardului poate fi o sarcina dificila. Daca nu aveti experienta in acest domeniu, cel mai sigur este sa apelati la profesionisti care sa va sprijine in acest demers; astfel va asigurati ca veti avea un gard montat corect.

Dupa montaj si fixare, luati in considerare estetica gardului. Puteti adauga diverse decoratiuni, de la plante amenajate in gradini verticale pana la flori plantate in fata lui. In functie de stilul casei, puteti vopsi gardul in culori moderne.  

Acum ca ati stabilit toate detaliile, puteti trece la construirea gardului! Spor la treaba!

Sursa foto: bhg.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole