Cinci plante de apartament care purifica aerul

Cele mai citite

Intrebare: care credeti ca este mai poluat, aerul din interiorul locuintelor sau cel exterior? Studiile au aratat ca in 10 cazuri din 10, aerul din interior este mai poluat. Obiectele casnice emana in aer niste substante chimice care intr-o anumita cantitate pot fi daunatoare. Din fericire plantele de apartament ne pot ajuta sa rezolvam unele din aceste probleme, si sa imbunatatim calitatea aerului din casele noastre.

crizanteme portocalii Deschide Galeria

Iata cinci dintre cele mai populare plante de apartament care purifica aerul:

Crizantemele (Chrysanthemum), denumite si tufanele sau margarete de toamna, sunt niste flori care apartin familiei Asteraceae, si sunt originare din zona Asiei si a Europei de nord-est. NASA a descoperit ca aceasta floare ajuta la filtrarea aerului din interiorul locuintelor, indepartand substante precum benzenul, prezenta in vopseluri, lipici, detergenti si produse din plastic.

Tufele de bambus – soiul cu un aspect cel mai placut este Phyllostachys AureaPhyllostachys Aurea, acesta este o planta exotica originara din sud-estul Chinei si este cunoscuta sub denumirea de bambus auriu, pentru ca frunzele capata un aspect galbiu atunci cand stau in lumina naturala. Pot fi plantati in jardiniere pentru abartament sau balcon.

Aloe vera (Aloe Barbadensis) este o specie de plante suculente originara din nordul Africii. Ca si planta de apartament este destul de simplu de intretinut, ghivechiul in care este cultivata poate fi expus la razele directe ale soarelui. Este eficienta pentru filtrarea benzenului si formaldehidelor, substanţe rezultate din produsele chimice folosite la curatat sau din vopseluri. Aloe vera este o planta care daca este consumata in cantitati mici poate avea beneficii pentru sanatate.

Feriga (Dryopteris filix-mas) este o plant erbacee, perena, din familia Dryopteridaceae, are frunze mari, dublu penat divizate, pe spatele carora se gasesc sporangi cu spori, acoperiti de induzie. Este o spacie de planta comuna care se gaseste in padurile montane si subalpine din Romania. In cazul in care va ganditi sa o folositi ca planta de apartament trebuie sa stiti ca ferigii ii plac locurile cu umiditate ridicata, atat cele umbroase cat si cele expuse la soare. Poate creste cu usurinta si in baie.

Limba soacrei (Sanseviera) este o planta originara din Africa si Asia care face parte din familia Ruscaceae. Limba soacrei este una dintre cele mai indragite si rezistente plante de apartament, pe langa calitatile decorative aceasta filtreaza chimicalele aflate in produsele de curatat. Pot fi asezate in baie, un mediu umed este optim pentru aceasta planta. Este des intalnita in restaurante si birouri tocmai pentru proprietatile sale benefice in privinta purificarii aerului.

Reclama

Articole noi

Te-ar putea interesa