Combinatii de culori cu care nu poti da gres

Nu te poti hotari asupra unei palete de culori pentru casa ta? Te intelegem perfect. Optiunile sunt numeroase si teama de a alege combinatiile gresite ne face sa fim reticenti la abordari inedite.

Deschide Galeria

Poti miza pe alb sau pe nuantele neutre, insa petele de culoare fac orice spatiu sa vibreze, sa fie dinamic si special in felul sau. Pentru a-ti veni in ajutor, iti oferim o selectie de 6 scheme cromatice clasice cu care nu poti da gres.

Galben si albastru

Aceasta combinatie este perechea perfecta pentru orice camera din casa. Este o combinatie clasica care binedispune si relaxeaza. Ele pot fi inserate treptat in decor atunci cand nu sunteti sigur de impactul asupra decorului. Proportiile de albastru si galben pot varia, in functie de efectul dorit. Pentru dormitor, puteti folosi mai multe tonalitati de albastru, iar galbenul sa fie ca un accent de culoare vesela care sa va binedispuna dimineata. Pentru camera de zi, puteti folosi aceste doua culori in proportii variate, poate un pic mai mult de galben. Desi este considerata o combinatie traditionala, aceasta schema de culori poate capata valente moderne prin utilizarea unor modele si texturi interesante.

Alb si negru

Albul si negru este poate una din cele sigure combinatii. Dramatica, clasica, sofisticata, asocierea dintre alb si negru poate fi folosita in diferite proportii fara temeri. Ba mai mult, ele permit integrarea unor accente de culori pentru ca le vor pune in evidenta si vor transforma orice decor intr-unul deosebit.

Galben si gri

Iata o schema cromatica perfecta pentru o camera de zi. Desi sunt doua culori foarte diferite, se completeaza foarte bine una pe cealalta. Griul potoleste intensitatea galbenului, iar galbenul inveseleste orice decor dominat de gri. Va recomandam cu mare incredere aceasta combinatie atunci cand sunteti in impas si nu va puteti hotari asupra unei palete de culori.

Rosu si bej

Rosul si bejul se aseamana, din perspectiva complementaritatii, cu schema formata din galben si gri amintita mai sus. Rosul iese in evidenta sub orice forma, iar bejul calmeaza efectul puternic al rosului. Daca aceasta combinatie este pe placul tau, foloseste bejul ca o baza iar apoi adauga accente de rosu.

Portocaliu si albastru sunt doua culori opuse daca le privim din perspectiva paletei cromatice. Insa aduse impreuna creeaza o amenajare de impact. Fiti liberi sa explorati diversele variante, de la turcoaz, la corai, in tonuri vibrante sau in nuante sterse pentru a obtine decorul dorit.

Bleumarin si alb – un duo care ne aminteste de un peisaj marinaresc. Este combinatie preferata in stilul marin, mediteranean, bineinteles cu variatiile de rigoare. Ne aminteste de mare, soare, mai ales daca sunt integrate si alte elemente decorative specifice. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole