Construirea si obtinerea finantarii pentru o casa din BCA

Materialele conventionale de constructie, cum ar fi piatra, caramida si cimentul, desi sunt inca foarte folosite si preferate de catre majoritatea constructorilor, acestea pierd tot mai mult teren in fata materialelor mai moderne, mai ieftine si pentru care se pot obtine finantari foarte flexibile si convenabile.

Deschide Galeria

BCA-ul, betonul celular autoclavizat, este unul dintre aceste materiale moderne, tot mai cautate in constructia caselor noi. Marele avantaj al acestui material este rezistenta termica crescuta si costurile reduse in ceea ce priveste energia termica consumata intr-o locuinta.

Desi este un material modern, BCA-ul este folosit de aproape un secol, dar avand in vedere lipsa popularitatii sale, in dauna materialelor conventionale, acesta s-a dezvoltat treptat, insa fara a face “furori” in lumea constructiilor pana in prezent.

Avantajele optarii pentru acest material sunt rezistenta in situatia unor calamitati, cum ar fi cutremurele, durabilitatea si izolarea termica foarte eficienta a imobilului tau. Fiind si un material ecologic, usor de manipulat si produs din materii prime cum ar fi nisipiul, varul, cimentul si desigur apa, acestea ii ofera BCA-ului o izolare termica si fonica foarte ridicate.

Obtinerea finantarii pentru o constructie realizata pe baza acestui material se poate obtine foarte usor de la mai multe banci din Romania, si ve putea accesa un plan de finantare printr-un contract de economisire-creditare.

Poti depune bani lunar intr-un cont bancar pentru un produs de economisire-creditare, timp de 5 ani, iar statul ofera o prima anuala de 25%, in limita a 250 de euro/an, la care se adauga si dobanda fixa de la banca pentru care ai optat.

Un calcul simplu ne arata ca la depunerea a 375 de lei lunar, vei strange in contul tau suma de 1.000 de euro annual, iar dupa 5 ani, la cei 5.000 de euro adunati se va adauga suma de 1.250 de euro, din partea statului si dobanda venita din partea bancii, pe durata a 5 ani de zile.

 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole