Cum construiesc olandezii case folosind imprimante 3D (VIDEO)

Imprimantele 3D (tridimensionale) au cucerit lumea, iar prin vastele domenii in care pot fi folosite, putem spune fara doar si poate ca este una dintre cele mai populare si mai utile inventii ale secolului in care traim si nu numai.

Deschide Galeria

Cu ajutorul acestor imprimante se pot construi case intregi in doar cateva ore, apelandu-se la un sistem similar cu cel al imbinarii de piese LEGO. Pentru astfel de case, pe langa niste tineri designeri foarte creativi si talentati, este nevoie de ingineri si arhitecti extrem de bine pusi la punct cu noua tehnica din domeniu, iar rezultatele obtinute sunt pur si simplu uimitoare.

Arhitectii din Amsterdam au inceput construirea a ceea ce numes ei una dintre primele case 3D, realizate in totalitate cu ajutorul imprimantelor tridimensionale.

Structura acestor case este construita folosind un plastic bazat pe un tip de ulei obtinut din plante. Echipa din spatele acestui proiect considera ca un asemenea mod de a realiza constructii este unul care nu polueaza, este eco-friendly si va sta la baza construirii cladirilor in viitorul foarte apropiat.

Aceste case si cladiri, realizate cu ajutorul imprimantelor 3D devin tot mai des intalnite in intreaga lume, chiar daca momentan in majoritatea cazurilor este vorba doar de anumite piese scoase la imprimante tridimensionale.

Modul in care sunt construite aceste case este unul foarte practic, extrm de putin poluant, iar costurile la care se ridica locuintele realizate in acest fel sunt infinit mai mici decat cele care implica metodele si materialele conventionale din domeniul constructiilor si al arhitecturii.

Viitorul in acest domeniu consta fara doar si poate in imprimantele 3D, deoarece acestea vor imbunatati calitatea cladirilor, vor asigura un mediu inconjurator cat mai bine intretinut, iar timpul de executie si costurile vor scadea considerabil, factor de luat in calcul pentru orice persoana care isi va dori achizitionarea sau construirea unei case in viitorul apropiat.

Sursa Foto: BBC

 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole