Cum construiesc olandezii case folosind imprimante 3D (VIDEO)

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Top 100 idei de amenajare de bucatarii moderne

Odata cu trecerea timpului, decorul unei case are nevoie...

Imprimantele 3D (tridimensionale) au cucerit lumea, iar prin vastele domenii in care pot fi folosite, putem spune fara doar si poate ca este una dintre cele mai populare si mai utile inventii ale secolului in care traim si nu numai.

Deschide Galeria

Cu ajutorul acestor imprimante se pot construi case intregi in doar cateva ore, apelandu-se la un sistem similar cu cel al imbinarii de piese LEGO. Pentru astfel de case, pe langa niste tineri designeri foarte creativi si talentati, este nevoie de ingineri si arhitecti extrem de bine pusi la punct cu noua tehnica din domeniu, iar rezultatele obtinute sunt pur si simplu uimitoare.

Arhitectii din Amsterdam au inceput construirea a ceea ce numes ei una dintre primele case 3D, realizate in totalitate cu ajutorul imprimantelor tridimensionale.

Structura acestor case este construita folosind un plastic bazat pe un tip de ulei obtinut din plante. Echipa din spatele acestui proiect considera ca un asemenea mod de a realiza constructii este unul care nu polueaza, este eco-friendly si va sta la baza construirii cladirilor in viitorul foarte apropiat.

Aceste case si cladiri, realizate cu ajutorul imprimantelor 3D devin tot mai des intalnite in intreaga lume, chiar daca momentan in majoritatea cazurilor este vorba doar de anumite piese scoase la imprimante tridimensionale.

Modul in care sunt construite aceste case este unul foarte practic, extrm de putin poluant, iar costurile la care se ridica locuintele realizate in acest fel sunt infinit mai mici decat cele care implica metodele si materialele conventionale din domeniul constructiilor si al arhitecturii.

Viitorul in acest domeniu consta fara doar si poate in imprimantele 3D, deoarece acestea vor imbunatati calitatea cladirilor, vor asigura un mediu inconjurator cat mai bine intretinut, iar timpul de executie si costurile vor scadea considerabil, factor de luat in calcul pentru orice persoana care isi va dori achizitionarea sau construirea unei case in viitorul apropiat.

Sursa Foto: BBC

 

Reclama

Articole noi

Amenajare contemporana – Casa de 100 mp pentru o familie tanara

Construita pe o structura de parter plus etaj, casa...

3 moduri în care poti utiliza rasina epoxidica pentru amenajarea casei tale

De-a lungul timpului materialele de construcții au evoluat foarte...

Ce este, cum functioneaza si cum alegi o pompa submersibila?

De pompă ai în general nevoie atunci când vrei...

Kilowatt ora si kilowatt: principalele diferente

Diferențele dintre kilowați și kilowați oră Foarte des atunci când...

Sfaturi pentru mobilarea dormitoriului ideal: ce n-ar trebui să lipsească

Atunci când alegi mobilierul pentru dormitorul tău, trebuie să...