Pentru a amenaja acest spatiu de 54 metri patrati, designerii au incercat sa abordeze totul cat mai functional posibil. Vorbim despre un apartament de 3 camere locuit de o familie cu un copil. Misiunea echipei nu a fost deloc usoara, tinand cont de suprafata redusa pe care au avut-o la dispozitie. S-au concentrat pe a obtine zone accesibile, usor de folosit si intretinut, si mai ales, cu spatii de depozitare potrivite nevoilor fiecarui membru in parte.

In zona de zi au gandit o amenajare in care bucataria se impleteste cu livingul, unite prin locul de luat masa. S-au concentrat pe a obtine o bucatarie functionala in perimetrul destinat, iar in continuarea ei sa dezvolte o zona de sufragerie, cu masa, scaune si o canapea, dar si un televizor suspendat. Abordarea e minimala, cu mobilier strict necesar, cu accent pe iluminatul artificial uniform distribuit in toata camera. Astfel, spatiul pare mai mare, mai amplu. Pentru un plus de stil, peretele cu ferestrele a fost placat cu caramida alba aparenta.

Pentru bucatarie au ales mobilier simplu, compact, cu front alb din MDF. Electrocasnicele sunt toate incorporate astfel incat incaperea sa para mai ordonata si unitara. Ca sa fie mai eficient utilizata, corpurile de mobilier sunt dispuse pe doua laturi, incluzand si spatiul de la fereastra. Dorind sa obtina o delimitare discreta, designerii au optat aici pentru o pardoseala diferita de restul camerei; s-au folosit placi ceramice decorative care marcheaza perimetrul cuprins de spatiul tehnic al bucatariei.

Acelasi tip de finisaje le vom intalni si pe hol: placile ceramice si caramida aparenta. Dupa cum vei vedea si in imagini, holul este ingust, in special portiunea de la intrare. Pentru a satisface nevoia de depozitare, designerii au gandit sa integreze aici dulapuri, o parte de baza si altele suspendate in partea superioara a incaperii, pentru ca la mijloc sa ofere un plus pentru decoratiuni si alte obiecte necesare. Solutia este optima pentru ca nu incarca excesiv spatiul si nu il agreseaza. In plus, in capatul holului a fost amenajat un al doilea loc generos pentru depozitare, intr-o incapere tip camara.

Si in dormitorul matrimonial, totul a fost ales cu atentie pentru a putea integra un pat, doua noptiere si un dulap pentru haine. Nuanta de baza este un bleu discret, cu tapet in dreptul patului si finisaje albe. Mica si ingusta este si camera copilului, iar amenajarea urmeaza aceeasi linie minimala.

Daca vei urmari imaginile de mai sus, cu siguranta vei gasi inspiratie indiferent de marimea apartamentului pe care iti doresti sa-l amenajezi. Speram sa-ti fie de folos!

Design: Brainstorm Buro

Mobila si decoratiuni interioare la cele mai bune preturi!
comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!