fbpx

Cum sa iti alegi agentul imobiliar

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Un apartament de 3 camere modern si functional pentru o familie cu 2 copii

O amenajare functionala, luminoasa, adaptata nevoilor lor, iata pe...

O reamenajare cu stil pentru o bucatarie de 8 mp – foto inainte si dupa

Proprietarii acestui apartament si-au dorit foarte mult o schimbare...

In momentul in care vrei sa cumperi sau sa vinzi o casa, un apartament, un teren sau un spatiu comercial, de cele mai multe ori va trebui sa apelezi la o agentie imobiliara. Avand in vedere bazele lor de date, ei te vor ajuta sa gasesti exact ceea ce cauti sa cumperi sau sa vinzi, oferindu-ti cel putin un agent imobiliar care se va ocupa de nevoile tale imobiliare.

Deschide Galeria

Luand in considerare numarul mare de agentii imobiliare prezente pe piata, vei putea spune ca ai de unde sa alegi, iar acest lucru nu reprezinta o problema. Cu toate acestea, vei ramane surprins de lipsa de profesionalism sau de informatii pe care le vei vedea la agentii imobiliari cu care vei intra in contact.

Georgian Marcu, consultant si proprietar al Agentiei Imobiliare Green Angels vine cu niste sfaturi utile care te vor ajuta sa iti alegi agentul imobiliar de care ai nevoie pentru a vinde sau cumpara un imobil.

Alegerea agentului imobiliar poate fi rezumata in 3 etape, fiecare necesitand o perioada diferita de timp, pentru a te putea decide exact asupra persoanei cu care iti doresti sa lucrezi.

Etapa I: Preselectia agentiilor imobiliare

Incearca sa apelezi la sfaturi din partea prietenilor. S-ar putea ca ei sa aiba un agent imobiliar cu care au mai lucrat si daca prietenii tai ti-l recomanda, ar trebui sa ai o discutie cu el pentru a te convinge. Dupa ce ti-ai consultat prietenii, a venit timpul sa analizezi putin piata imobiliara si sa vezi ce agentii se preteaza pe segmentul de piata de care esti interesat.

Etapa II: Prezentarea agentilor

Odata ce te-ai hotarat asupra unui numar de agenti cu care ai dori sa lucrezi, poti sa ii chemi la un interviu, avand in vedere ca tu esti angajatorul si vrei sa stii clar pentru ce vei plati comisionul. De regula, o agentie imobiliara va primi un comision intre 1-3%, atat de la cel care vinde, cat si de la cel care cumpara.

Intreba-i pe agenti depre experienta lor, despre cate proprietati au vandut si la ce preturi, despre numarul proprietatilor similare cu ce ai tu in vedere si incearca sa iti faci o idee despre competenta si seriozitatea agentului cu care discuti.

Etapa III: Selectia

Trecend de primele doua etape, ti-ai facut deja o idee destul de clara despre agentii pe care i-ai intervievat, iar acum este momentul sa iei o decizie. In functie de comisionul pe care l-ai negociat cu fiecare agent in parte, agentia la care este angajat si experienta pe care o are in zona in care esti interesat, te poti decide asupra agentului imobiliar care se preteaza nevoilor tale.

Toate aceste etape sunt necesare daca iti doresti siguranta unei tranzactii desfasurate in conditii optime, in siguranta, cu ajutorul unor profesionisti in domeniul imobiliarelor.

Reclama

Articole noi

Amenajare moderna cu accente boeme pentru o casa de 188 mp

Povestea acestei amenajari a inceput din dorinta proprietarilor (o...

Amenajare moderna si functionala pentru o garsoniera de 33 mp

Venim in intampinarea voastra cu inca un model de...

Jaluzele cu rulou: de ce să le alegi? Ghid practic

Jaluzelele cu rulou au luat naștere ca jaluzele tehnice...

Un apartament modern din Bucuresti cu accente glam si industriale

Povestea amenajarii acestui apartament a inceput in aprilie 2021,...

Avantajele și dezavantajele boilerelor electrice

Boilerele electrice sunt un sistem de încălzire care a...