Cum sa pastrezi casa curata si ordonata mai mult timp

Mentinerea curateniei este greu de realizat, mai ales cand programul nostru haotic nu ne permite sa avem foarte multe activitati. Si cu toate astea, exista persoane care reusesc sa o faca. Iata cum sa pastrezi casa curata si ordonata mai mult timp.

Deschide Galeria

Strangeti hainele in fiecare seara

Chiar daca esti obosit, doua minute in plus te vor scuti de efortul de la sfarsitul saptamanii de a aduna hainele de peste tot din casa. Selecteaza dinainte ce haine merg la spalat si ce haine merg inapoi in dulap. La fel poti proceda si cu incaltarile si celelalte accesorii – posete si bijuterii. Strange-le si pune-le inapoi in cutii si in dulap.

Aveti foarte multe lucruri pe care nu le folositi? Atunci alegeti doar pe acelea de care aveti cu adevarat nevoie, restul scapati de ele. Le puteti dona cu incredere mai ales daca sunt intr-o stare inca buna.

Curata suprafetele la timp

Sterge suprafetele ori de cate ori le folositi. Vei preveni astfel ca mizeria sa se instaleze ca la ea acasa. Si in plus este si mai usor de curatat daca pata este proaspata. Nu lasa vasele sa se adune in chiuveta. Spala-le imediat ce ai terminat de mancat!

Cateva minute de 2-3 ori pe saptamana de aspirat te vor scuti de orele de curatenie de la sfarsitul saptamanii cand ai putea sa te relaxezi.

Fiecare lucru isi are locul lui

Este important ca odata ce ai folosit un lucru sa il pui inapoi la locul sau. Fie ca vorbim de cd-uri cu muzica, dvd-uri cu filme, reviste, carti sau orice alte lucruri pe care le-ai folosit, nu-l lasa intr-un loc la intamplare. Peste cateva zile vor veni si altele, iar la sfarsitul saptamanii vei avea mult mai mult de muncit.

Toate pliantele, ziarele vechi si plicurile de corespondenta sunt peste tot prin casa? Asigura-te ca le triezi dinainte de a te trezi cu munti de hartie inutila.

Spor la curatenie!

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole