fbpx

Cele mai citite

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Casute eco-friendly – 19 modele

In ultima vreme produsele eco-friendly au devenit o adevarata...

In materia de amenajari, albul este intotdeauna o alegere buna. O dovedesc cu desavarsire amenajarile in stil scandinav, atat de adorate si replicate in intreaga lume. Iata cateva motive pentru care il iubim:

Deschide Galeria

Este greu sa te plictisesti de alb, in cumintenia sa impecabila. Albul devine decor ideal pentru orice decoratiune. Ne putem plictisi de o husa de canapea sau de un tablou, iar albul de pe fundal va fi la fel de potrivit pentru urmatoarea decoratiune.

Albul inseamna confort. Ganditi-va la cearceafurile de hotel, impecabile si bine apretate. La peretii albi, din lut, ai unei sobe traditionale. Multe persoane il considera rece, insa albul odihneste privirea si scoate in evidenta accentele de culoare atent alese. Este motivul pentru care galeriile de arta si muzeele contemporane nu au renuntat la „white cube” – sala de expozitie in care peretii sunt albi, tacuti, pentru a lasa obiectele de arta expuse sa vorbeasca.

Albul este flexibil. Practic, orice lucrare de amenajare care incepe cu varuirea unor pereti in alb este un inceput bun. Daca pornim cu o culoare vibranta si ea se dovedeste nepotrivita, in schimb, toata munca este compromisa.

Albul este prietenos. El poate fi accesorizat cu elemente pastelate, vibrante, inflorate si se va comporta la fel de bine. Alaturat obiectelor vechi, albul le imprumuta un aer modern, improspatat. Puteti readuce la viata elemente vechi de mobilier plasandu-le intr-un context alb, pur.

Albul este exigent (iar afirmatia anterioara ramane valabila). Orice obiect plasat intr-un decor alb devine important. Acest lucru va va determina sa alegeti foarte bine decoratiunile si sa nu incarcati inutil spatiul. Albul obliga la echilibru, iar incaperile dumneavoastra vor avea doar de castigat.

Albul iubeste lemnul. Orice element din lemn este pus in evidenta intr-un mod ideal intr-un spatiu alb. Toate schimbarile de textura ale lemnului, toate jocurile de nuante din esenta sa, sunt mult mai vizibile intr-un cadru alb.

Albul armonizeaza. Disponibil la randul lui in nenumarate nuante, albul are puterea de a unifica spatii care altfel ar parea intrerupte. Albul incurajeaza curgerea dintr-un spatiu in altul, chiar atunci cand stilurile decorative ale acestora difera. Prin fluiditatea sa caracteristica, albul creeaza o trecere naturala si un flux al privirii neintrerupt.

Albul corecteaza. Capabil sa scoata in evidenta obiectele in diferite culori, albul poata si sa ascunda diferite elemente, daca sunt vopsite in aceeasi culoare, ca de exemplu o teava care trece pe unde nu va doriti sau mana curenta a scarilor.

Reclama

Articole noi

Apartament de doua camere amenajat elegant in tonuri neutre

Cristina Micu, arhitect si autoare a proiectului, ne povesteste...

Amenajare moderna casa 156 mp

Atmosfera relaxata, tinereasca din aceasta locuinta unifamiliala din Berceni,...

Cum pregătești camera unui nou-născut: iată la ce să fii atent

Când vine un copil pe lume, ne pregătim în...

Renovarea unui studio de 38mp cu buget limitat

Un spatiu mic, dar bine impartit functional si finisat...

Aveți un living de dimensiuni reduse? Iată cum îl puteți mobila

Camera de zi este adesea considerată a fi inima...