Decoreaza cu buget mic, reconditionarea mobilierului vechi

Vrei sa redecorezi casa, dar nu ai un buget prea mare pentru mobila noua? Ai o masa veche de care nu poti sa scapi pentru ca e zestre de la bunica? Ai abandonat acum ceva timp o comoda in garaj si nu stii ce sa faci cu ea?

Deschide Galeria

Mobila veche nu e o povara, cel putin daca te hotarasti sa o reconditionezi. Refolosirea acestora sub o noua ”fata” te va ajuta sa reamenajezi spectaculos cu un buget mic, iti trebuie doar putina imaginatie si indemanare.
Reconditionarea mobilei este un proces anevoios, realizat in mai multe etape care necesita rabdare si pricepere. Dar exista o solutie si pentru ceilalti care isi pot duce mobila veche la o firma specializata pentru reconditionare.

In primul rand, trebuie sa faci o mica evaluare a mobilei, a gradului de deteriorare pentru eventualele reparatii. 
Urmatorul pas este curatarea si pregatirea suprafetei pentru vopsit. Scoate sertarele sau rafturile pentru a-ti usura munca. Slefuirea suprafetei are ca scop indepartarea vopselei vechi si se poate face, cel mai simplu, cu un slefuitor electric. Daca nu dispui de unul, foloseste un smirghel impreuna cu o solutie formata din apa si bicarbonat de sodiu. Dupa ce ai indepartat vopseaua, netezeste foarte bine suprafata cu o laveta din bumbac.

Inainte sa incepi vopsirea, acopera suprafata cu un grund special pentru lemn. Acesta ajuta lemnul sa reziste impotriva putrezirii, formarii ciupercilor, aparitia cariilor si termitelor.
Acum poti sa incepi vopsitul. De obicei se face in doua straturi, cu intervale de aproximativ doua ore intre ele. Daca nu ajungi la nuanta pe care ti-o doresti dupa primele doua straturi, poti sa-l faci si pe al treilea.

Reconditionarea mobilierului nu se limiteaza doar la aplicarea unei noi vopsele. Daca esti priceput si ai uneltele necesare, poti sa readuci la viata un vechi scaun prin schimbarea tapiteriei, ori sa schimbi total aspectul unei canapele cu o husa noua.
De asemenea, mobilierul din lemn poate fi unic si de efect cu o pictura manuala realizata cu vopsea speciala pentru lemn. Pune-ti imaginatia in functiune si reda alta functionalitate piesei de mobilier decat cea initiala. Astfel, o usa veche poate deveni un raft util pe holul tau.

Surse foto:
pinterest.com
diynetwork.com
livelovediy.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole