Design de obiect revolutionar: primul scaun din plastic reciclabil

Lupta pentru limitarea poluarii si crearea de produse sustenabile este din ce in ce mai apriga, pe zi ce trece. Astfel ca orice idee si implicit obiect creat pentru a sprijini mediul inconjurator este binevenit. Va prezentam astazi primul scaun din plastic reciclabil.

Deschide Galeria

Designerul Jean Louis Iratzoki a creat un mulaj de scaun complet reciclabil si biodegradabil. Desi picioarele sunt de lemn, sezutul si spatarul, carcasa per ansamblu este creata 100% din plastic reciclabil. 

Ideea de a crea un astfel de obiect dintr-un material cat mai inofensiv pentru mediu a venit din dorinta de a inlocui procedura clasica de producere a plasticului. Astfel, impreuna cu un grup de cercetatori au dezvoltat un tip de plastic obtinut din plante precum porumbul, sfecla sau trestia de zahar.

Citeste si despre: mobila ecologica din alge si hartie

Materialul creat din resursele plantelor este obtinut printr-o serie de procese mecanice, urmate de o perioada de fermentatie. Polimerul rezultat poate fi prelucrat ulterior in forma dorita. Gratie proprietatilor sale organice, in urma diferitelor procese industriale, acest tip de plastic este biodegradabil. 

Scaunul are o forma semi-concava, primitoare, facandu-l confortabil pentru sezut. Cadrul pe care se sprijina carcasa este din lemn de stejar.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole