Designul romanesc revine in forta in paginile noastre cu o noua amenajare semnata de Lidia Ratoi, o tanara promotoare a arhitecturii parametrice si Alexandru Bucur de la Interiology, despre care am mai scris aici.

Apartamentul de 64 metri patrati la care au lucrat cei doi se afla intr-un ansamblu rezidential din Bucuresti si a fost gandit pentru o tanara beneficiara ce si-a dorit o amenajare simpla, functionala, cu putine interventii, realizabila intr-un timp foarte scurt. Au pornit de la finisajele existente, parchetul, usile, gresia si faianta din baie si au conturat un spatiu actual, in tonuri complementare cu nuanta parchetului si a gresiei; predomina tonuri de gri, alb texturat si lemn natural cu accente subtile de rosu si verde, percepute la nivelul accesoriilor.

Suprafetele vitrate generoase reprezinta un mare plus pentru acest apartament. Spatiul primeste multa lumina naturala, de aceea, beneficiara nu si-a dorit perdele sau draperii. Dorind sa puna si mai mult in evidenta ferestrele, cei doi au creat rame proeminente la toate ferestrele placate cu furnir natural baituit in nuante de gri cald care sa se potriveasca cu tamplaria existenta.

Problema depozitarii este una care se simte acut, mai ales in apartamente, fie noi sau vechi. Si in cazul acestui proiect, spatiul ducea lipsa de zone de depozitare functionale. Problema a fost rezolvata prin integrarea unor dulapuri pe un intreg perete in zona de living si a unor corpuri modulare in dormitor.

Atat in living cat si in restul camerelor, mobilierul ales este unul suspendat sau pe picioare pentru a nu incarca spatiul prin masivitate.

Amenajarea este minimal tratata, cu accent pe functionalitate si pe ideea de spatiu cat mai mare. Aceasta abordare o intalnim si in bucatarie ce s-a dorit a fi compacta si cat mai eficienta. Si aici s-au folosit culori luminoase, mult alb si argintiu, iar blatul are exact aceeasi textura cu placile de faianta. Blatul mesei transparent si scaunele translucide completeaza atmosfera fara a incarca spatiul.

Dormitorul preia paleta cromatica a livingului prin finisajele alb texturat si lemn natur. Regasim si aici ideea de intrepatrundere intre spatiul destinat depozitarii si cel al zonei TV. Patul este suspendat de la sol si iluminat dedesubt pentru a crea senzatia de plutire. Astfel, lumina difuza asigura o atmosfera placuta in camera. Tot la capitolul iluminat merita mentionata si lampa de la The Home.

In baie, interventia a fost minima. Finisajele si obiectele sanitare existau, fiind adaugat doar mobilierul pentru lavoar si corpul de deasupra masinii pentru rufe murdare, ambele realizate pe comanda de Ovidius design.

Speram sa te inspire si pe tine aceasta amenajare! Daca iti doresti sa colaborezi cu Lidia, o poti contacta aici, iar pe Alexandru aici.

Te gandesti sa reamenajezi bucataria? Vezi ce produse poti sa achizitionezi online si ieftin!
comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!