Estetica functionala intr-un apartament din Iasi

In cautarile noastre de amenajari frumoase, am ajuns astazi la Iasi. Aici l-am gasit pe Manuel Saliche si un apartament de 55 de metri patrati proaspat amenajat. Am dorit sa aflam cat mai multe despre povestea acestei locuinte si impartasim cu voi detaliile.

Deschide Galeria

Apartamentul a fost achizitionat intr-un bloc construit recent, finisajele fiind incluse (parchetul laminat, peretii, varuiti in alb si usile). Configuratia initiala a apartamentului cuprindea un open space, bucataria fiind inclusa in suprafata livingului. Tanara proprietara si-a dorit ca aceasta sa fie inchisa, in ciuda suprafetei mici cu care a ramas, de aproximativ 6 metri patrati. Insa acesta nu a fost un inconvenient pentru ca Manuel a reusit sa o transforme intr-un spatiu foarte placut, unde poti gati cu drag.

In ceea ce priveste mobilierul, designerul si-a dorit sa fie unul personalizat, realizat pe comanda pentru a pastra costurile cat mai scazute. Astfel, palul melaminat a fost materialul de baza.

Intrucat bucataria este un spatiu foarte restrans, fiecare zona a fost exploatata in intregime pentru a da o utilitate cat mai mare spatiului; o idee general valabila pentru toata suprafata acestui apartament. Intrucat beneficiarul nu avea inca electrocasnicele achizitionate, acesta a fost un atu pentru Manuel care dupa ce a schitat mobilierul a putut sa o sfatuiasca pe tanara ce electrocasnice sa cumpere pentru a se potrivi in configuratia gandita de el. De exemplu, combina frigorifica si hota sunt incorporate in mobila. Dat fiind faptul ca singura pozitie a combinei frigorifice era in aceeasi linie cu blatul , reducand din lungimea acestuia, a fost conceput in compozitia mobilierului un blat suplimentar care sa fie folosit atat ca zona de luat masa cat si pentru gatit.

Pentru a pastra o nota unitara, finisajele mobilierului sunt aceleasi pentru intreaga locuinta: combinatiile de alb cu stejar natur, o cromatica placuta ce ne aminteste de influentele stilului scandinav, de altfel unul din preferatele noastre. Atmosfera creata este una echilibrata, primitoare, designul fiind caracterizat printr-o simplitate functionala cu o estetica redusa la esential.

Livingul te cucereste de-a dreptul! Ne place foarte mult cum Manuel a reusit sa-l puna in valoare, transformandu-l intr-un spatiu confortabil si comod. Spatiul acestei camere este deschis cu cel dinspre holul de la intrare si cel dinspre dormitor. Pentru a oferi putina intimitate si a separa vizual functiunile, Manuel a ales sa introduca un paravan prin construirea unui corp cu polite deschise. Rezultatul este uimitor! Canapeaua modulara, tip coltar ofera loc suficient pentru a socializa cu prietenii. Pentru a pune zona si mai mult in valoare, creand un centru de interes in incapere, a fost ales un tapet montat pe tot peretele din spatele canapelei. Si cum nimic nu este intamplator, elementul grafic se regaseste intr-o anumita masura si in textura covorului. Excelenta idee pentru a oferi coerenta la nivelul amenajarii. In plus, Manuel ne spune ca acest tip de patternuri in nuante saturate cu aspect de uzura (grunge) se numara printre tendintele actuale si reusesc sa accentueze armonios elementele naturale cum ar fi textura mobilierului.

Nici decorul dormitorului nu este mai prejos. Pentru pat (de la divanisimi.ro) s-a optat pentru un model capitonat care iti transmite o stare de relaxare. Peretii vizibili au fost decorati cu tapet cu imitatie de material textil care iti confera un sentiment de caldura. Tot aici, beneficiarul si-a dorit o mica zona de lucru. Astfel, Manuel a configurat un mobilier in fata patului care sa poata fi folosit in diferite scopuri: zona de birou, zona de budoar si suport pentru televizor.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole