Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a fiecarui detaliu din casa ta. Pe langa un plan bine pus la punct si un design inspirat, implicarea totala atat a beneficiarului cat si a specialistului este esentiala pentru a obtine cele mai bune rezultate.

Deschide Galeria

Poposim astazi intr-un apartament de 3 camere din zona Dristor din Bucuresti. Aici il intalnim pe Andrei alaturi de familia sa si pe designerul de interior Iulia Iuga-Dohmen care ne-au impartasit povestea amenajarii casei lor, un proiect amplu si complex care s-a concretizat intr-un camin minunat pe care familia o numeste acum acasa.

Cu o suprafata de 80 de metri patrati, apartamentul avea initial bucataria semideschisa, delimitata printr-o intrare tip arcada, camerele erau intunecate, iar finisajele anterioare invechite. Andrei impreuna cu sotia lui si cele doua fetite si-au dorit inca de la inceput o locuinta cu multe spatii de depozitare, un interior confortabil si primitor care sa-ti ofere sentimentul placut al unui camin. Pentru aceasta, tot interiorul a suferit transformari majore care au rezultat intr-o amenajare deosebita, pe placul beneficiarilor. Iata conceptul pentru fiecare camera in parte.

Living

Zona de zi cuprinde un spatiu deschis si luminos, primitor, unde familia se reuneste si petrece timp impreuna la sfarsitul unei zile de lucru. Intrucat cei doi soti au nevoie sa lucreze si de acasa din cand in cand, acestia si-au dorit ca in living sa fie integrat si un mini-birou.

Intrucat familiei ii place sa vizioneze des filme, zona de TV are un dublu rol – si decorativa si de depozitare. Designul mobilierului nu incarca spatiul ci din contra se imbina armonios cu restul amenajarii. Peretele de fundal, in culoarea prunei pune in valoare mobilierul de lemn, conferind in acelasi timp un centru de interes in living. Ne-a atras atentia masuta de cafea cu blatul mobil, sub el putand fi depozitate diverse reviste sau telecomenzile televizorului si dvd-playerului.

Deosebit este si scaunul oranj, creatie a celebrului designer Patricia Urquiola, iar corpul de iluminat de la Foscarini confera distinctie acestui living modern

Peretele de langa usa este destinat spatiilor de depozitare, fara a avea aspectul unui dressing. Astfel, luminile inserate in interiorul corpului de mobilier prin intermediul unor nise pot fi un loc perfect de expunere a unor rame foto.

Cromatica in nuante deschise, textilele dar mai ales esentele de lemn ( lemn de stejar Nebraska de la Egger) creeaza o ambianta armonioasa, reconfortanta, calduroasa ce te trimite cu gandul la natura.

Bucataria si holul

La fel ca livingul, bucataria si holul au trecut prin schimbari radicale. Pentru continuitate si coerenta la nivelul amenajarii, Iulia a optat pentru parchet in tot apartamentul (cu exceptia bailor).

Peretii sunt in cea mai mare parte de un alb curat cu mici insertii de culori pastelate cum ar fi nuanta de chocolate mousse de la Benjamin Moore de pe hol.

Si pentru bucatarie, una din cerintele principale a fost aceea a spatiilor de depozitare, cum ar fi spatiul de deasupra mesei de dining, care are o parte vitrata si iluminata. Zona dintre blatul de lucru si corpurile suspendate este placata cu ceramica tip caramida bej si iluminata cu banda LED.

Scaunele din bucatarie sunt marca Eames (Herman Miller), cu accent de culoare redat prin scaunul galben. De asemenea lampile rosii de deasupra mesei antreneaza vizual spatiul, marcand discret locul de luat masa.

Dormitorul matrimonial si camera fetitelor

Aceeasi esenta de lemn a fost folosita pentru tot mobilierul din apartament, incluzand patul si dressingul din dormitor. Textura calda a lemnului se imbina armonios cu albul peretilor pentru a transpune o stare de relaxare, specifica acestei camere. Textilele alese in aceeasi culoare a prunei, fine, satinate confera o eleganta subtila incaperii. Corpul de iluminat suspendat este piesa de rezistenta in acest decor.

Ne place si ideea integrarii unei zone de make-up ce se continua armonios cu comoda pentru a crea mai multe spatii de depozitare.

Si pentru camera fetitelor, Iulia a gandit o amenajare care sa poata fi usor schimbata in viitorul apropiat intr-o incapere pentru adolescente: mobilier incluzand un pat cu o extensie cu oglinda si un perete decorativ cu vopsea marca Benjamin Moore (driftscape tan). Culoarea peretelui si a sistemelor romane (draperiile de la fereastra) au fost alese special pentru a inlesni modificarile ce vor surveni in timp.

Baile

Baia mare a fost creata special pentru fete. Au fost integrate doua lavoare, o cabina de dus generoasa deoarece spatiul a permis acest lucru. Culorile sunt calde, faianta si mobilierul bej-brun cu spatii mari de depozitare. Formele sanitare rotunde, sinuoase completeaza caracterul feminin al incaperii.

Baia mica (a tatalui) a fost amenajata cu placi ceramice si mobilier in nuante de gri si alb, cu forme sanitare mai robuste cu unghiuri la 90 de grade, sugerand un stil masculin. Desi spatiul este unul foarte mic, s-a reusit integrarea unui dus si a unui dulap suspendat pentru depozitare. 

Aceasta amenajare extraordinara ne arata cum alegerea unui designer si mai ales comunicarea eficienta dintre partile implicate, poate duce la rezultate spectaculoase chiar si intr-o locuinta dintr-un bloc comunist. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole