Proiectul acesta este unul special din portofoliul Nataliei Katsutsevichyus, fiind realizat pentru fiica sa, o tanara studenta, optimista si joviala.

Garsoniera de 45 mp este situata la etajul 18 al unui bloc nou din St. Petersburg si se bucura de o priveliste spectaculoasa asupra orasului, fapt exploatat prin transformarea glafului de la fereastra din living intr-o bancheta confortabila si stilata, accesorizata cu motivele exotice, recurente in amenajarea locuintei.

Glaful din lemn natur a fost realizat la comanda intr-un atelier local, dupa schitele si indicatiile designerului. Decorat cu perne si paturi moi, a fost creat locul ideal pentru a savura in liniste o cafea dimineata sau pentru a citi si a admira privelistea pe timpul serii.

La baza paletei cromatice regasim tonuri placute de gri care creeaza fundalul optim pentru tema exotica a amenajarii, pe care o regasim in culorile puternice folosite la mobilier (nuante de albastru roial, turqoise) cat si la decoratiuni (tabloul cu flamingo din dormitor, patternul pernelor decorative si al draperiei).

Accentele de culoare creeaza o atmosfera de vara, energizanta, plina de distractie. Insertiile detaliilor aurii pun in valoare nuantele de albastru si verde si motivele florale tropicale, contribuind la redarea unei atmosfere generale calde, placute, inspirata dintr-un paradis tropical.

Prin modificarea compartimentarii initiale a fost creat un open space: bucatarie cu living si dormitor partial deschis. Rezultatul de succes al reamenajarii s-a bazat pe eliminarea usilor care nu erau pe deplin necesare si utilizarea oglinzilor ca truc pentru a mari vizual spatiul.

In paralel cu dorinta de a crea un spatiu deschis cu o zona de zi spatioasa, potrivita pentru relaxare si pentru a primi prieteni in vizita, tanara clienta si-a dorit un dormitor calduros, confortabil si un spatiu separat alocat pentru dressing.

Zona de noapte are 9.5 mp si este amplasata intr-o nisa creata de peretele bucatariei iar dressingul spatios (de 4.9 mp) a fost amplasat la intrare, avand usa placata cu oglinda, amplasata in fata usii de la baie. Acest truc al oglinzilor, pe langa functionalitate, creeaza un efect general placut.

Canapeaua turquoise din catifea impreuna cu barul din spatele acesteia formeaza nucleul locuintei. Barul ese o prelungire fireasca a bucatariei, avand acelasi finisaj gri texturat al fetelor de usi (cu aspect industrial); creeaza un contrast placut cu nuanta intensa a canapelei.

Oglinda mare din baie amplifica spatiul deja generos al baii. Masina de spalat rufe si boilerul au fost mascate in corpul de mobilier turquoise. Partial inchis de un panou fix de sticla, dusul cu dimensiuni generoase aminteste de o cascada exotica.

Arhitect: nkinterior, Foto: nkinterior

Peste 500.000 de produse in stoc la cele mai mici preturi online.
comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!