Hidratarea animalelor de companie în perioada caniculei: Tot ce trebuie să știți

Vara, temperaturile ridicate pot pune în pericol animalele de companie, afectându-le starea de bine și chiar punând în pericol viața lor. Hidratarea este esențială pentru a le menține sănătoase în această perioadă caniculară.

Iată tot ce trebuie să știți pentru a vă hidrata corect animalul de companie:

Asigurați acces constant la apă:

Așezați mai multe boluri cu apă proaspătă și rece în casă și în curte. Schimbați apa frecvent pentru a o menține curată și proaspătă.

Adăugați cuburi de gheață în apa animalului de companie pentru a o menține rece. Puteți adăuga o lingură de supă de pui sau de ton în apa animalului de companie pentru a-i face gustul mai atractiv. Luați cu dumneavoastră o sticlă cu apă și un bol portabil când vă plimbați cu animalul de companie.

Alte sfaturi pentru hidratare:

Încurajați animalul de companie să bea apă oferindu-i mici recompense, cum ar fi gustări sau laude.

Puteți adăuga apă în hrana animalului de companie pentru a-i crește aportul de lichide. Evitați plimbările lungi în timpul zilelor călduroase. Dacă trebuie să ieșiți cu animalul de companie, faceți-o dimineața devreme sau seara târziu, când temperaturile sunt mai scăzute.

Faceți duș animalului de companie cu apă rece, dar evitați să-l scăldați prea des, deoarece acest lucru poate îndepărta uleiurile naturale ale pielii.

Urmăriți semnele de deshidratare la animalul de companie, cum ar fi letargie, gură uscată, gingii uscate, vărsături sau diaree. Dacă observați oricare dintre aceste semne, duceți imediat animalul de companie la medicul veterinar.

Pe lângă hidratare, este important să luați și alte măsuri pentru a vă proteja animalul de companie de căldură:

Asigurați-vă că animalul de companie are un loc răcoros și umbrit unde să se ferească de soare.

Nu lăsați niciodată animalul de companie în mașină, chiar și cu geamurile deschise, deoarece temperaturile din interior pot crește rapid și periculos. Folosiți o vestă de răcire pentru a vă menține animalul de companie rece. Nu tundeți animalului de companie prea scurt, deoarece  blana îl protejează de soare.

Respectând aceste sfaturi simple, vă puteți ajuta animalul de companie să rămână hidratat și sănătos pe tot parcursul verii.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole