Idei de amenajare pentru bucatarii compacte

Chiar si cele mai mici dintre bucatarii au nevoie sa fie functionale si, de ce nu, sa arate si bine. Indiferent de forma sau amplasare, orice fel de bucatarii compacte pot fi eficiente si estetice in acelasi timp. Iata cateva trucuri de care puteti tine cont in amenajarea bucatariei.

Deschide Galeria

Daca bucataria ta face parte dintr-un open space, atunci luati in considerare instalarea unei insule cu rafturi deschise incorporate care sa fie folosite pentru a depozita articolele de bucatarie: vesela, pahare, cesti sau alte obiecte decorative, cum ar fi cartile de bucate. Cu cat vor fi mai bine organizate cu atat vor oferi o priveliste de ansamblu placuta.

Peretii ne pot fi de mare ajutor cand avem o bucatarie mica si compacta. Stocarea pe verticala reprezinta o metoda inteligenta de a folosi spatiul cat mai eficient posibil. Pentru un aspect contemporan, alegeti dulapuri cu finisaje netede, lucioase, eventual fara manere, cu sistemul push to open. Daca spatiul permite, integrati in decorul bucatariei o bancuta in locul scaunelor. Veti castiga mai mult spatiu.

Organizati un dulap in camara. Cu cat mai multe rafturi si spatii pentru depozitarea diverselor lucruri necesare unei bucatarii, cu atat veti avea mai mult spatiu liber la dispozitie. Odata inchise usile, nimic din obiectele de acolo nu va vor mai deranja vizual.

Electrocasnicele sunt de ajutor in bucatarie. Din pacate, ele ocupa un spatiu considerabil daca ne gandim la marimea unei bucatarii compacte. Alegeti sa le asezati in piese de mobilier incorporate, precum cuptorul cu microunde sau masina de spalat vase, daca este cazul. La fel de important este sa le triati si sa le pastrati la indemana pe cele mai importante.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole