Idei decorative pentru garduri

Gradina sau curtea ta nu ar fi complete fara garduri. Gardurile contribuie la estetica spatiului din exteriorul casei, de aceea este necesar sa le acorzi importanta cuvenita. Mai ales, daca luam in considerare si aspectul practic.

Deschide Galeria

Pornind de la clasicul gard alb tip tarus, orice gradina poate arata deosebit; adaugati cativa arbusti mai inalti pentru a nu lasa privirile curioase sa spioneze prin curtea voastra. Inlocuind lemnul cu vinil, veti reusi sa economisiti si bani si timp. Fiind un material mai ieftin decat lemnul, vinilul nu necesita mentenanta si vine in culoarea dorita, fara a mai fi nevoie sa-l vopsiti. Daca albul vi se pare putin cam rigid, il puteti “indulci” aranjand cateva flori agatatoare prin el. Efectul te va inveseli pe loc.

Un alt efect estetic si practic pe care il poti oferi gardului este acela de a-l securiza din loc in loc cu o coloana din caramida; foloseste acelasi tip de caramida pe care l-ai utilizat si la montarea pavajului pentru un plus de coeziune a spatiului. Poti inlocui lemnul cu fierul pentru un plus de eleganta.

Pentru un plus de intimitate combina elementele din lemn ale gardului cu plante ca bambusul. Te poti juca adaugand si alte tipuri de plante de diferite forme si culori.

Mixeaza elementele din lemn pentru a crea forme geometrice in structura gardului. Cheresteaua din care se compune gardul o poti aseza pe verticala, orizontala si diagonala. Vei avea astfel forme geometrice care vor diferentia gardul tau de unul banal.

Mizeaza pe culori vii atunci cand vopsesti gardul. Ii poti schimba infatisarea ori de cate ori vrei, de la alb, la violet sau orice alte nuante care vor aduce un efect pozitiv asupra gradinii si spatiului in general. Ba chiar poti folosi mai multe culori pe care sa le intercalezi, ca intr-o cutie de creioane. Nu uita sa adaugi si flori la fel de viu colorate fie in ghivece pe verticala sau in forme mai mari de-a lungul gardului.

Sursa foto: bhg.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole