Idei pentru covorul casei tale

Covoarele din casa noastra reprezinta un element cu care intram in contact zilnic si de aceea trebuie sa le alegem cu mare atentie. Spre deosebire de dulapuri, mese, scaune sau alte elemente prezente in casele noastre, covoarul este un element cu care intram in contact in mod direct, in fiecare zi.

Deschide Galeria

Pe langa diferitele tipuri de design pe care la pot avea covoarele, acestea se regasesc intr-o larga varietate de materiale si marimi, iar tu va trebui sa alegi covorul sau covoarele care sa se potriveasca perfect cu camera in care doresti sa le intinzi.

Avand in vedere ca mobila si designul camerei va fi unul dintre aspectele principale de care vei tine cont cand iti alegi covorul, trebuie sa te asiguri ca ambianta culorilor va fi respectata si ca marimea covorului nu va influenta pozitia mobilei deja prezenta in casa ta.

Clasicele covoare persane se preteaza pentru casele decorate intr-un stil mai clasic, cu mobilier vintage, iar daca iti doresti reamenajarea completa a casei, tendintele anului 2014 spun ca ar trebui sa alegi altceva.

De la un covor simplu, tip mocheta, nu foarte voluminos si usor de carat, pana la un design total atipic, in forme neregulate, posibilitatile tale sunt aproape infinite. Alege un model creativ, alege ceva original.

Majoritatea magazinelor specializate in design interior ofera si covoare care sunt realizate intr-un singur exemplar si astfel vei putea alege un model unicat, fara a fi nevoie sa faci un covor la comanda, care este mult mai costisitor.

Daca esti genul caruia ii place sa mearga descult prin casa, trebuie neaparat sa optezi pentru un model de covor foarte mare si foarte pufos si te vei bucura de placerea de a te plimba in casa cu fiecare ocazie. In situatia in care preferi covoarele mici, poti opta pentru mici forme neregulate pe care le vei putea muta oriunde doresti, in functie de starea ta de spirit.

Un alt factor pe care tot mai multi oameni il iau in considerare cand vine vorba de achizitionarea unu covor, este ca acesta sa fie confortabil si sa se preteze statului pe jos. Un asemenea covor iti trebuie neaparat daca vrei sa ai o seara placuta cu prietenii, in care sa stai pe jos sa va uitati la filme sau sa jucati carti si sa povestiti pana dimineata.

Indiferent de modelul de covor pe care il alegi, trebuie sa te gandesti ca zilnic vei intra in contact cu el si tocmai de aceea, alegerea pe care o faci trebuie sa fie una care sa te reprezinte si sa nu fie doar o decizie de moment.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole