Inspiratia naturii intr-o amenajare de 67 mp din Bucuresti

Cand iti cumperi o locuinta, iti doresti ca totul sa fie nou si modern, amenajat conform cu dorintele tale. Este si firesc sa fie asa. E o casa noua, o carte cu file goale ce asteapta sa fie scrise.

Deschide Galeria

Asa incepe si povestea apartamentului amenajat de Iulia Iuga-Dohmen pentru un cuplu tanar, recent casatorit ce si-a dorit o noua locuinta, potrivita nevoilor lor. Dupa multe cautari au gasit-o, insa aventura era abia la inceput pentru ca la momentul preluarii apartamentul se afla intr-o stare de degradare avansata (finisaje si instalatii invechite, pereti crapati). Astfel, lucrarile derulate au fost complexe, incluzand decopertarea peretilor, a pardoselii, inlocuirea totala a instalatiilor sanitare si electrice.

Citeste si despre amenajarea acestui apartament de 3 camere din Dristor, Bucuresti

Iulia a gandit un concept de amenajare bazat pe simplitate si functionalitate, cu interioare curate, luminoase inspirate de culorile naturii. Suprafata vitrata mare a fost un avantaj care a putut fi exploatat si valorificat pentru a amplifica spatiul din acest apartament de 67 metri patrati. Pentru a crea aspectul natural, proaspat, deschis au fost folosite esente de lemn pentru pardoseala si mobilier si nuante neutre, placute precum bejul intalnit la placile ceramice din cele 2 bai. Nu lipsesc accentele de culoare inspirate de natura (galben, albastru si verde) pe care le regasim in compozitia covoarelor sau a sistemelor de la ferestre (vezi modelul perdelelor din bucatarie).

Mobilierul a fost executat pe comanda conform schitelor concepute de Iulia astfel incat sa se plieze cat mai bine pe dorintele beneficiarilor; parchetul este de la Egger, iar vopseaua de la Benjamin Moore.

Decoratiunile discrete vin ca o completare vesela, unele din ele avand ca tematica un catel. De altfel, vedeta familiei chiar este un catel tare simpatic, de aici si ilustrarea haioasa manifestata sub diferite forme in decor.

Ambianta calda, placuta, compozitia echilibrata cu elemente bine alese pentru a se potrivi spatiului existent fac din acest apartament o locuinta frumoasa si primitoare pentru oricine ii trece pragul.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole