Interior scandinav amenajat in 50 mp

Interioarele scandinave ne sunt mereu sursa de inspiratie, indiferent de dimensiunile spatiului respectiv. Pentru astazi am selectat acest apartament de 50 metri patrati pe care te invitam sa-l admiri in cele ce urmeaza.


Deschide Galeria

Asa cum probabil te-ai obisnuit deja, pentru casele scandinave, lumina din spatiile interioare este unul din cele mai importante lucruri. De aceea, si aici ca si in multe alte amenajari similare, locuintele au ferestre generoase, de multe ori lasate libere sau cu cel mult o perdea semi-transparenta. In plus, la interior, albul predomina amplificand astfel spatiul si sporindu-i luminozitatea. In ajutor, vine si pardoseala cu un parchet de esenta deschisa la culoare, menita sa mai incalzeasca decorul.

Ca mobilarea, totul este pastrat cat mai simplu si mai aerisit. Scandinavilor nu le place sa incarce spatiul cu multe piese de mobilier, ci le aleg strict pe cele de care au nevoie, pe masura nevoilor lor. In cazul de fata, zona de living este redata minimal, cu o canapea, comoda si masuta de cafea. Accentele de culori sunt rare, si deseori in tonuri cat mai cuminti. Negrul si griul se regasesc des, dar in proportii care sa nu afecteze decorul. Aici, le regasim la nivelul tablourilor, al covorului, scaunelor si foarte putin in dormitor.

Bucataria, ca pozitionare, se afla intr-un con de umbra. Albul dulapurilor si iluminatul artificial reduc din lipsa luminii naturale. Configurata pe doua laturi, amenajarea asigura cele necesare, incluzand si electrocasnicele. Designul este simplu, cu blat din lemn de stejar si faianta alba, cu placi dreptunghiulare.

In dormitor, se reia spiritul minimalist al amenajarii. Zona centrala este ocupata de pat, iar cele doua zone de depozitare sunt un mare plus. De altfel, spatii eficiente pentru incaltamine si haine mai voluminoase intalnim si in hol.

Si nu puteam incheia aceasta descriere fara minunatul balcon amenajat ca o extensie a livingului in exterior. Simplitate si functionalitate, atuurile care domina aceasta amenajare!

Articole noi

Perdele și draperii sau jaluzele: ce opțiune este mai potrivită pentru casa ta

Perdele  delicate și draperii sau jaluzele funcționale? Aceasta este...

Apartament de trei camere amenajat in stil modern pentru o familie cu doi copii

Proprietarii acestui apartament de trei camere din sectorul 4...

Atmosferă cozy și jucăușă într-un apartament de 70 mp din Brașov

Echipa celor de la Beelive Design a finalizat proiectul...

Modele de bucatarii realizate cu mobilier modular

În ultimii ani, bucătăriile au câștigat o popularitate extrem...

Primul control inteligent care centralizează și controlează întreaga locuință cu o simplă atingere

Transformarea digitală a locuinței devine mai intuitivă, mai simplă...