Locuinta din Franta – exemplu de casa de vacanta construita in panta

Aceasta locuinta din Franta este parte a unui proiect dezvoltat de catre arhitectul Hugues Tournier. Una dintre provocarile legate de constructia acestei case este ca terenul pe care este situata este in panta. Arhitectul a configurat deci toata lucrarea in functie de acest detaliu. Casa este construita pe o baza arhitecturala moderna, este caracterizata de volume simple si deschideri pe orizontala. Aceasta amenajare se adapteaza perfect topografiei naturale, iar lemnul si betonul sunt principalele materiale folosite pentru constructia cladirii.

Deschide Galeria

Fara doar si poate elementul central al acestei amenajari este terasa pe care a fost instalata si o piscina. Aceasta piscina a fost integrata intr-un mod armonios in structura casei, transformand amenajarea intr-o adevarata locuinta de vacanta.

Terasa de langa piscina poate fi locul ideal pentru o petrecere, iar peisajul din jur transforma timpul petrecut pe aceasta terasa in adevarate momente de desfatare.

Daca ar fi sa introducem aceasta amenajare intr-un stil anume am putea spune ca acesta ar fi cel minimalist. Lemn de o nunata foarte placuta imbinat cu cimentul, toate „impachetate” in forme drepte dau senzatia de ordine.

Cabana practic a fost imbracata in sipci dispuse pe verticala, iar liniile formate de intervalele dintre aceste scanduri dau amenajarii un anumit ritm care impresioneaza din punct de vedere vizual.

Inauntrul cabanei se pot vedea aceleasi influente minimaliste ca si la exterior. De data aceasta s-a optat pentru niste pereti simpli, albi, mobilier de culoare inchisa, la fel ca si tocurile de la usi si geanuri. Contrastul dintre pereti si mobila ofera o senzatie foarte placuta si delimiteaza foarte bine spatiul.

Living-ul si bucataria au fost unite intr-o singura zona tip open space. Geamurile foarte largi lasa sa patrunda in camera multa lumina naturala dar ofera si o vedere excelenta spre imprejurimile inverzite ale casei.

Living-ul „comunica” cu dormitorul si baia printr-un hol luminat de multe ferestre. La capatul lui se afla dormitorul modern decorat in alb cu un perete accent de o coloare plina de viata.

Per ansamblu aceasta locuinta poate fi o excelenta casa de vacanta. Ea nu impresioneaza prin designul interior ci este mai mult axata pe exterior, pe petrecerea momentelor in aer liber in piscina sau pe terasa. 

Sursa: projets.cotemaison.fr

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole