fbpx

Locul frigiderului in amenajarea bucatariei

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Top 100 idei de amenajare de bucatarii moderne

Odata cu trecerea timpului, decorul unei case are nevoie...

Precum apartamentele noastre si bucatariile sunt la fel de diferite in ceea ce priveste configuratia si dimensiunea spatiului pe care il avem la dispozitie. Atunci cand vine vorba de amenajarea bucatariei si alegerea mobilierului si electrocasnicelor, intampinam dificultati cauzate de spatiul restrans in care va trebui sa ne desfasuram. Una din cele mai intalnite dileme printre cei care isi decoreaza bucataria este amplasarea frigiderului.

Deschide Galeria

Nu ne-am putea imagina bucataria fara frigider, astfel ca este imperios sa-i gasim locul potrivit in amenajare. Pentru a ne usura aceasta sarcina, sa ne reamintim pe scurt despre zonele de lucru dintr-o bucatarie: zona de gatit reprezentata de aragaz sau plita, zona de spalare sau zona umeda incluzand chiuveta si/sau masina de spalat vase si zona de depozitare a alimentelor reprezentata de frigider si optional de o lada frigorifica.

In majoritatea apartamentelor de la noi, dimensiunile bucatariilor variaza intre 6 si 10 metri patrati, de aici si dificultatea unei dispuneri cat mai eficiente a celor 3 zone mentionate anterior. Una din cel mai des intalnite configuratii ale mobilierului in bucatariile noastre este cea liniara, in acest caz frigiderul putand fi asezat intr-unul din capetele incaperii, fie inspre usa, fie inspre fereastra. Atentie! De evitat asezarea frigiderului langa plita sau aragaz! In timp, poti risca ca aparatul sa se strice sau ca performantele sale sa fie diminuate. In aceeasi masura, trebuie acordata atentie si unei eventuale pozitionari langa fereastra, mai ales in cazul unor bucatarii aflate pe sud sau sud-vest si in special in timpul verii.

O alta pozitionare comuna este cea in forma literei L. Si in acest caz, frigiderul poate fi amplasat spre unul din capetele mobilierului, urmarind eficienta fiecarei zone de lucru in parte.

In cazul bucatariilor mici sau foarte mici, putem lua in calcul chiar asezarea frigiderului intr-o incapere alaturata, cum ar fi balconul aferent bucatariei sau holul. In plus, va trebui sa alegem cu atentie modelul de frigider, evitandu-le in mod clar pe cele mari. O alegere potrivita ar putea fi modelul cu o usa precum cele de aici cu dimensiuni variate, astfel incat sa poata fi usor integrate in orice tip de bucatarie. Un frigider mic, asezat sub blatul de lucru reprezinta iarasi o optiune de explorat mai ales in cazul bucatariilor mici din garsoniere.

In functie de nevoile familiei, se poate opta pentru un frigider cu un spatiu mai mic destinat congelatorului, iar alimentele destinate unei pastrari mai indelungate, de la un sezon la altul, pot fi depozitate in lazi frigorifice orizontale din balcon, garaj sau magazie.

Reclama

Articole noi

Imagini Bucatarii

(adsbygoogle = window.adsbygoogle ||...

Amenajare glam pentru un apartament de 105 mp din Bucuresti

Protagonistul povestei de astazi este un apartament cu trei...

Aspirator nazal bebe: cât de util este și de ce e bine să-l folosești

Fiecare părinte, din păcate, mai devreme sau mai târziu,...