Magnolia – Cum se planteaza si se ingrijeste

Pentru ca ne aflam in plin proces de amenajare a curtilor si gradinilor va recomandam pentru plantare un arbore decorativ care, in perioada de inflorire, poate fi punctul de atractie al spatiului din preajma casei: magnolia.

magnolie inflorita pe un camp verde
Deschide Galeria

Magnoliile sunt printre cele mai parfumate si mai specataculoase plante de primavara. Exista o varietate de peste 50 de specii diferite de arbori de magnolie care infloresc intr-o varietate de culori, de la alb si pana la nuante foarte inchise de mov. Asa ca sigur veti gasi culoarea care se potiveste gusturilor dumneavoastra.

Plantare

Cel mai bun moment pentru plantarea magnoliei este acum, la sfarsitul lunii aprilie. Inainte sa achizitionati puietul de magnolie stabiliti locul unde vreti sa-l platati. Aceasta planta are nevoie de spatiu si multa lumina pentru a se dezvolta cum trebuie.

Groapa in care va fi plantata magnolia nu trebuie sa depaseasca dimeniunea de 70 de cm. Pe fundul acesteia se va aseza un strat de pietris pentru a se eveita putrezirea radacinii.

Dupa ce se introduce puietul in groapa se incepe acoprirea radacinii cu pamant. Ideal ar fi ca acest pamanat sa fie luat din padure, deoarece acesta are in componenta lui si frunze putrezite, si actioneaza ca ingrasamanat natural. Dupa umplerea gropii se taseaza bine locul care acopera radacina.

Ingrijire

Arborele proaspat plantat se uda de circa doua-trei ori pe saptamana, pana cand acesta este prins suficient de bine. Arborii maturi de magnolie trebuie udati saptamanal, iar in perioada secetoasa o data la trei-patru zile. In ceea ce priveste taierea, aceasta operatiune nu este recomandata deoarece este un arbore foarte sensibil. Taierea poate afecta modul cum va inflorii in anul urmator.

Magnolia este un arbore care creste putin mai greu decat alte tipuri de arbori ornamentali. Dar daca ati vazut vreodata o magnolie inflorita stiti ca satisfactia de a avea in curte un asemenea copac merita asteptarea.

Aceasta specie este asemanatoare cu arborele de ginkgo biloba din punct de vedere al vechimii. Aceste doua specii existand si cu 25 de mii de ani inaintea disparitiei dinozaurilor.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole