Mandarinul pitic, perfect pentru casa ta

Fie ca stai la apartament, garsoniera sau casa, mandarinul pitic iti poate da fructe proaspete zi de zi. Mandarinul pitic sau Calamondinul este o planta decorativa care se va adapta bine la conditiile de apartament si va creste chiar intr-un spatiu mic.

Deschide Galeria

Cum sa ai propriul tau mandarin in casa

Mandarinul pitic poate fi crescut cu usurinta in ghiveci. Pentru a creste, mandariul pitic trebuie sa fie udat des si sa aiba lumina naturala cam 4-5 ore pe zi.

Cum se planteaza?

Se scot semintele dintr-o mandarina mica, se spala bine si se pun intr-un servetel alb care trebuie sa fie umezit mereu. Cand samburele a crapat se planteaza in pamant. Mandarinul are nevoie de un sol nisipos si pamant gras. Formula potrivita este o parte pamant gras, o parte nisip si o parte lut. Se planteaza semintele la un centimetru adancime intr-un ghiveci de ceramica.

Mandarinul pitic de ghiveci are nevoie de temeperaturi constante de peste 23 de grade Celsius. Totusi, temperatura optima pentru mandarin se invarte in jurul valorii de 28 de grade. Vara, mandarinul poate sta pe balcon sau in gradina, intr-un loc insorit. In casa are nevoie de foarte multa lumina, iar daca este posibil, de razele directe ale soarelui.

Imediat dupa plantare, solul trebuie udat la fiecare 2 – 3 zile, sau mai des daca aerul din casa este uscat. Solul trebuie sa fie aproape mereu umed pentru a stimula incoltirea. Dupa rasarire, udarile sa raresc pentru a evita putrezirea radacinilor.

Solul pentru mandarinul pitic in ghiveci trebuie fertilizat cu produse pe baza de fosfor care stimuleaza inflorirea si formarea fructelor.

Unde il poti aseza?

Mandarinul pitic poate fi asezat pe balcon neaparat la lumina sau in living, langa geam. Conditia esentiala este sa aiba lumine naturala din belsug.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole