Masa Solar Powered Current, o piesa de mobilier care e in acelasi timp si o sursa de energie

Designerul Marjan van Aubel din Londra a proiectat o masa care strange energia solara pentru a o folosi la reincarcarea dispozitivelor portabile. Aceasta capteaza energie de la lumina zilei pentru a incarca aparate; toate acestea in interiorul casei. In timp ce tu citesti o carte sau scrii un e-mail, poti folosi masa pentru a-ti incarca telefonul, de exemplu.

Deschide Galeria

Masa de sticla contine o celula solara sensibila la vopsea (Dye Sensitised Solar Cell), si bazandu-se pe fotosinteza foloseste proprietatile culorii pentru a crea curent electric.

Spre deosebire de celulele solare clasice, aceste celule colorate nu au nevoie de lumina directa de la soare si pot functiona si in lumina difuza. Acest lucru face ca Current Table sa fie prima piesa de mobilier care stocheaza energie in interiorul casei unde utilitatea si estetica sunt combinate in obiecte de zi cu zi.

Marjan van Aubel este un designer olandez a carei expertiza se intinde in domenii precum stiinta si chimia. Cercetarea ei imbina precizia stiintifica cu raspunsurile senzoriale pentru a dezvolta solutii estetice si practice pentru viitor.

 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole