Mini-gradini de apartament construite din piese Ikea

Daca vrei sa folosesti una dintre aceste gradini proiectate de arhitecti pentru a creste legume in apartamentul sau biroul tau va trebui sa ti-o construiesti singur deoarece designerul Antonio Scarponi s-a decis ca nu mai vrea sa produca inca un nou produs.


Deschide Galeria

"In loc sa mai producem, distribui si reinventam  lucruri noi, lanturi de productie si distributie fara sa gandim cred ca ar trebui sa gasim feluri noi in care sa asamblam ceea ce deja avem" explica Scarponi.

Designurile acestuia create pentru sase gradini mici diferite sunt toate facute din cateva piese care pot fi gasite la Ikea, o companie pe care Scarponi a ales-o deoarece este usor accesibila in majoritatea oraselor mari.

"In loc sa 'piratez' mobila Ikea, am vrut sa 'piratez' Ikea ca firma, sa fac un manual de instructiuni pentru un produs care nu exista daca nu il faci singur. Am vrut sa fac oamenii sa fie 'producatorii unei idei'." spune Scarponi.

Chiar daca Ikea a avut de furca recent cu niste site-uri care voiau sa o pirateze, insa ideea arhitectului a fost pe placul lor. Atunci cand Scarponi a produs instructiunile designului pentru o campanie, compania suedeza a ajutat cu premiile pentru aceasta.

In manualul sau de instructiuni de 200 de pagini, numit Eliooo, Scarponi ilustreaza instructiunile pentru constructie de orice fel de la o gradina pentru blatul de la bucatarie pana la un birou. Un alt design se monteaza pe perete, iar o alta variatie are rafturi pentru legume puse pe roti pentru a le putea muta afara sau prin camera.

Daca cineva nu vrea sa cumpere de la Ikea, merge si asa "scopul designului este de a inspira. Eliooo este facut pentru a te ajuta sa te joci cu diferite modele pe care eu le sugerez in carte, cu sau faca componente Ikea." spune Scarponi.

Ca designer, acesta spera sa faca mai multi oameni interesati de a crea lucruri pentru ei insisi. "Designul ar putea transforma populatia lumii in cea mai mare industrie creativa cunoscuta vreodata – o fabrica de multime" spune acesta.

Sursa foto: fastcoexist.com

Articole noi

Garsoniera luminoasa de 33mp amenjata modern in tonuri pastelate

Aceasta garsoniera mica, de doar 33 de metri patrati,...

Amenajare interioara si recompartimentare apartament modern din Bucuresti

Apartamentul de trei camere dispune de 2 bai, bucatarie...

Inspiratie din natura – amenajare moderna apartament de 138 mp

“Earthly Apartment”, cum a fost denumit de echipa de...

Amenajare moderna cu mult lemn si culori pastelate

Amenajat intr-un stil elegant, modern, in care predomina culorile...

Renovare totala apartament 2 camere in stil scandinav

Aceasta poveste cu iz scandinav incepe prin dorinta bloggerul...