fbpx

Mobila romaneasca prezentata in cadrul BIFE-SIM

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Top 100 idei de amenajare de bucatarii moderne

Odata cu trecerea timpului, decorul unei case are nevoie...

Formmat este un brand de mobila 100% romanesc, prezentat in premiera de catre Deltastudio in cadrul BIFE-SIM, desfasurat la Romexpo intre 19 – 23 septembrie 2015.

Deschide Galeria

Povestea Formmat a inceput din dorinta de a revigora traditia fabricarii de mobilier in Romania, impreuna cu o echipa de creatie locala, capabila sa isi imprime viziunea tehnica dar si mostenirea autentic romaneasca. Formmat inseamna forme si materiale inovatoare, colectii de autor, design si productie 100% romanesti, la cele mai inalte standarde.

In cadrul BIFE-SIM 2015, a fost expusa colectia eMOTION (baie si bucatarie), ce sintetizeaza doua elemente cheie: preocuparea pentru tehnologizare si ideea de miscare. Principalul atu al conceptului este posibilitatea de personalizare continua, prin schimbarea elementelor decorative prinse pe suportul magnetic. Colectia infuzeaza locuinta de cele mai noi tendinte in industria fashion si a fost lansata cu placi decorative semnate de designerul Marie Nouvelle. Celelalte colectii Formmat sunt expuse in showroom-ul Deltastudio Razoare.

Numele brandului reflecta preocuparea pentru legatura tainica dintre forma si material, imbinarea dintre acestea creand produse unicat. Fiecare produs Formmat transmite pasiunea fata de lemn dar si grija fata de natura, lemnul fiind achizitionat si prelucrat in perfecta conformitate cu normele de protectie a mediului inconjurator. Piesele de mobilier sunt proiectate de o echipa romaneasca formata din arhitecti de interior, designeri de produs si artizani in lemn si sunt realizate integral in fabrica din Piatra-Neamt, imbinand precizia utilajelor de inalta tehnologie cu finetea operatiunilor de mestesug manual al lucrului in lemn. Drumul „de la bustean la mobilier” este parcurs integral in aceasta fabrica, produsele ridicandu-se astfel la cele mai inalte standarde dar ramanand accesibile puterii de cumparare din Romania.

Colectiile Formmat cuprind atat abordari ale stilului clasic, cat si reinterpretari contemporane, fiind impartite in functie de zona (baie/ bucatarie) si functionalitate (zi/ noapte). Design-ul fiecarei piese sarbatoreste intalnirea dintre frumusete, functionalitate si  tactilitate (suprafete atent finisate care imbie la contactul direct cu produsul).

Produsele Formmat se adreseaza persoanelor exigente in alegerile care le influenteaza viata de zi cu zi: toate piesele de mobilier sunt construite in acord cu principiile ergonomice, care sa optimizeze activitatile desfasurate in acest spatiu, din materiale de inalta calitate (lemn masiv, mdf vopsit, corian si alte materiale compozite), cu o preocupare sporita pentru cele mai mici detalii si caracteristici tehnologice ireprosabile. Mobilierul propus este modular, adaptandu-se cu usurinta oricarui spatiu.

 Lemnul  folosit in fabricarea mobilierului Formmat provine din zone certificate, unde exploatarea  padurilor  este atent controlata, in conformitate cu prevederile privind reconstructia ecologica, regenerarea arborilor si ingrijirea lor. O parte din veniturile obtinute din vanzarea mobilierului se folosesc pentru a asigura impadurirea integrala a suprafetelor taiate anterior, precum si completarea regenerarilor naturale, potrivit normelor de specialitate europene. 

Reclama

Articole noi

Amenajare apartament cu doua camere in stil industrial – Tavan negru si detalii rafinate

Daca pana acum va gandeati ca negrul intr-o amenajare...

Amenajare glam pentru un apartament de 105 mp din Bucuresti

Protagonistul povestei de astazi este un apartament cu trei...

Amenajare glam cu influente scandinave pentru un apartament de 3 camere din Constanta

Povestea de astazi este a unui apartament de trei...

Aspirator nazal bebe: cât de util este și de ce e bine să-l folosești

Fiecare părinte, din păcate, mai devreme sau mai târziu,...

Centrală termică pe gaz sau termoșemineu – ce tip de încălzire să alegi?

În ziua de astăzi, alegerea unei soluții de încălzire...