MoyaMoya, casa minimalista cu perdea de otel din Tokyo

Casa MoyaMoya se afla in Tokyo, in cartierul Higashikurume si este creatie a studioului Phenomenon, sub semnatura arhitectului Fumihiko Sano. Cladirea a fost construita pentru o femeie care avea nevoie de un spatiu unde sa isi desfasoare activitatile crearea si vopsirea de modele pentru kimonouri.


Deschide Galeria

Casa este ridicata pe doua nivele si e imbracata in doua straturi de plasa din otel inoxidabil pentru a crea un efect care sa dea iluzia de miscare, in timp ce o protejeaza de razele soarelui, oferind  in acelasi timp intimitate si siguranta proprietarilor.

I se mai spune si “Casa perforata” , pentru ca plasa din otel care inconjoara cladirea, lasa un spatiu destul de mare intre ea si zidul cladirii si ofera vizibilitate completa doar in dreptul balconului si usilor. Sustinerea perdelei in jurul casei se face cu ajutorul unui cadru metalic.

Intrarea principala este pozitionata in fata unei mici parcari si duce catre living.  Aici este locul de creatie al artistei, cu o chiuveta foarte mare si spatiu pentru vopsirea kimonourilor. Niste usi glisante conecteaza bucataria de camera de studio, care duce direct catre dormitorul principal, iar livingul se afla chiar la etaj, acompaniat de alte cateva dormitoare, o baie si o incapere traditional japoneza.

Arhitectura si designul cladirii sunt foarte moderne si minimaliste, cu mobila putina si culori neutre creand senzatia ca locul ar fi nelocuit, singurele elemente care dau viata prin culoare fiind verdele saltelelor si rosul pardoselei din bucatarie.

Sursa foto: inhabitat.com

Articole noi

Inspiratie din natura – Amenajare moderna apartament 90mp

Intr-un decor neutru, minimalist, cu nuante calde, deschise, regasim...

Garsoniera luminoasa de 33mp amenjata modern in tonuri pastelate

Aceasta garsoniera mica, de doar 33 de metri patrati,...

Amenajare interioara si recompartimentare apartament modern din Bucuresti

Apartamentul de trei camere dispune de 2 bai, bucatarie...

Inspiratie din natura – amenajare moderna apartament de 138 mp

“Earthly Apartment”, cum a fost denumit de echipa de...

Amenajare moderna cu mult lemn si culori pastelate

Amenajat intr-un stil elegant, modern, in care predomina culorile...