fbpx

NOD makerspace – locul unde ideile bune prind viata

Cele mai citite

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Casute eco-friendly – 19 modele

In ultima vreme produsele eco-friendly au devenit o adevarata...

Intr-o hala a fostei fabrici de bumbac din cartierul Timpuri Noi s-a deschis zilele trecute NOD makerspace. Acesta este un spatiu in care oamenii creativi pot sa-si puna in practica ideile folosind diverse echipamente pentru taiere, imprimante 3D, gravoare laser si alte unelte pe care le pun la dispozitie de cei de la makerspace. Principiul NOD makerspace isi are originea in cultura DIY care a influentat puternic educatia, mediul de afaceri si designul la nivel international.

Deschide Galeria

Spatiul se intinde pe o suprafata de 650 de metri patrati si poate fi utilizat, simultat, de aproximativ 100 de persoane. O mare parte din acest spatiu este open space insa exista si mici studiouri care pot fi inchiriate. Pentru acest lucru exista abonamente lunare cu preturi care pornesc de la aproximativ 100 de euro.

NOD makerspace face parte dintr-un curent pornit din SUA, numit Maker Reproduction. Acesta este axat pe punerea in practica a unor proiecte de inginerie, 3D, croitorie, prelucrarea lemnului si a altor activitati din diverse domenii.

Proiectul NOD makerspace permite celor care vor sa-si materializeze ideile folosirea unor obiecte de gravare si taiere pe baza de laser, sudura si samblare, masini de gaurit, masini de indoit tevi, atelier de Router CNC si diverse instrumente de IT si electronica.

Scopul proiectului este ajutarea start-up-urilor care au idei interesante pentru care vor sa obtina si finantare. In acest proiect s-a investit aproximativ 120.000 de euro sponsorizat de catre 12 companii.

NOD makerspace ofera si cursuri complementare pentru prelucrarea lemnului, de introducere in tehnica sudurii, modelare 3D, electronica, dar si cursuri adiacente de marketing, Photoshop, post-procesare, croitorie sau design de obiect.

Proiectul va fi sustinut financiar din abonamente, dar si din taxele de participare la diverse cursuri. In caz ca vreti sa-l vizitati trebuie sa stiti ca astazi, 4 aprilie, va fi organizat un curs de utilizare a mini computerului Raspberry Pi, curs la care ati putea sa participati si dumneavoastra.

Reclama

Articole noi

Apartament de doua camere amenajat elegant in tonuri neutre

Cristina Micu, arhitect si autoare a proiectului, ne povesteste...

Amenajare moderna casa 156 mp

Atmosfera relaxata, tinereasca din aceasta locuinta unifamiliala din Berceni,...

Cum pregătești camera unui nou-născut: iată la ce să fii atent

Când vine un copil pe lume, ne pregătim în...

Renovarea unui studio de 38mp cu buget limitat

Un spatiu mic, dar bine impartit functional si finisat...

Aveți un living de dimensiuni reduse? Iată cum îl puteți mobila

Camera de zi este adesea considerată a fi inima...