Plante decorative toxice pentru animalele de companie. Cum alegi plantele dacă ai un animal de companie

Există multe plante decorative comune care pot fi toxice pentru animalele de companie. Este important să fiți conștienți de aceste plante și să le evitați dacă aveți un câine, o pisică sau o altă pasăre de companie.

Iată câteva dintre cele mai comune plante decorative toxice pentru animalele de companie:

Crini: Toate părțile crinilor sunt toxice pentru pisici, iar ingestia chiar a unei cantități mici poate provoca insuficiență renală acută.

Dieffenbachia: Această plantă conține oxalat de calciu, care poate provoca iritații la nivelul gurii și gâtului, precum și dificultăți de respirație.

Filodendron: Această plantă conține și oxalat de calciu, care poate provoca iritații la nivelul gurii și gâtului, precum și dificultăți de respirație.

Pothos: Această plantă conține saponine, care pot provoca vărsături și diaree.

Cum să alegi plantele dacă ai un animal de companie:

Fă cercetări. Înainte de a cumpăra o plantă, verifică dacă este toxică pentru animalele de companie. Poți găsi liste de plante toxice online sau la medicul veterinar.

Alege plante non-toxice. Există multe plante decorative comune care nu sunt toxice pentru animalele de companie. Unele opțiuni bune includ bambusul norocos, planta păianjen și feriga Boston.

Așază plantele în afara razei de acțiune a animalelor de companie. Dacă ai plante toxice în casă, asigură-te că sunt așezate într-un loc unde animalele de companie nu pot ajunge.

Supraveghează animalele de companie. Chiar dacă ai plante non-toxice în casă, este important să-ți supraveghezi animalele de companie pentru a te asigura că nu rup nicio plantă.

Dacă crezi că animalul de companie a ingerat o plantă toxică, contactează imediat medicul veterinar.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole