Portocaliul – combinatii potrivite pentru decor

Portocaliul este obtinut prin combinarea a doua culori primare, rosul si galbenul. Portocaliul inspira caldura, veselie, dinamism iar nuantele si tonurile sale pot fi folosite in diverse combinatii in amenajarile interioare. Iata cateva dintre ele.

Deschide Galeria

Auriu si maro

Pentru un portocaliu mai intens in care se regaseste implicit mai mult rosu, combinatiile potrivite sunt cele cu maro sau tonuri de auriu. Este o alegere potrivita pentru zone sociale cum ar fi locul in care se serveste masa sau in zona de living.

Puteti folosi nuante diferite de portocaliu pentru a crea accente in decorul unei camere. In acest caz, utilizati variantele mai estompate pentru o ambianta mai relaxata. Incercati cu draperii si asortati cu perne decorative pentru a realiza coeziune la nivel vizual.

Bleu si turcoaz

Aceste doua nuante de albastru merg foarte bine cu portocaliul. Intr-adevar sunt o combinatie contrastanta cu un vibe special, usor retro care poate functiona intr-o bucatarie sau in camera unui adolescent. In acest caz, acordati atentie proportiilor folosite.

Alb

Albul pune in valoare culorile intense precum portocaliul. Folositi combinatia cu incredere pentru a obtine un aspect varatic, viu si curajos in acelasi timp. Acelasi efect, il puteti obtine adaugand si putin galben.

Negru

Negrul si portocaliul sunt o combinatie foarte puternica. In domeniul marketingului, multe branduri aleg, intr-o forma sau alta, acest mix. Pentru amenajarile interioare, aceasta combinatie ofera un aspect dramatic, fiind potrivita pentru un stil eclectic, curajos.

Nuantele neutre

Cremul sau bejul sunt nuante care contin un strop de galben sau maro. Si dupa cum am enuntat mai sus, ca cele doua sunt variante sunt prietene cu portocaliul, si neutrele functioneaza foarte bine intr-o amenajare cu aceasta culoare. Sunt variante cuminti, usor de abordat si usor de asortat. Nu excludem nici griurile ( in acest articol am abordat varianta de griu cu nuante de portocaliu – piersica)

Indiferent de preferintele si gusturile fiecaruia, portocaliul ofera o gama larga de combinatii, de la cele mai cuminti pana la cele mai indraznete. Merita incercate! 

Citeste si despre: roata culorilor ghid pentru folosirea culorilor in decor

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole