Scaunul Papasan – un concept clasic cu design modern

Introdus in Statele Unite in anii 1950, scaunul Papasan a devenit foarte popular abia in anii 1970. Forma sa celebra de bol, a cunoscut de-a lungul timpului numeroase variatii in design, conceptul insa ramanand acelasi – confortul.

Deschide Galeria

Structura lui de baza este simpla si practica: sezutul se sprijina pe o structura de ratan, care poate fi inlocuit de lemn. Designul deloc complicat, dar versatil il face usor adaptabil multor tipuri de decor. In plus, scaunul Papasan poate fi reglat in functie de preferintele utilizatorului, facandu-l o piesa de nelipsit in living sau pentru orice alta camera.

Gratie marginilor rotunde si a sezutului ajustabil, scaunul Papasan poate fi adus in camerele copiilor, in camerele de joaca sau chiar in camerele de bebelus, fiind confortabile pentru mamicile care alapteaza. Partea amuzanta a acestui scaun consta in faptul ca poti elimina baza si folosi sezutul pe post de leagan pe o veranda.

Poti folosi orice fel de material pentru sezut, atata timp cat este pufos si se muleaza pe forma acestui scaun. Pernele variaza in culori, singurul numitor comun fiind placerea de a te afunda intr-un mediu moale si placut. Exista si varianta cu dublu sezut, ca o mini sofa care ofera un plus de confort, permitand si intinderea picioarelor.

Dupa cum spuneam mai sus, designul de baza pentru scaunul Papasan a suferit modificari in sensul simplificarii cadrului. Si materialul a fost inlocuit, metalul fiind o varianta mai eleganta si usor de adus intr-un decor contemporan. Unele versiuni vin cu partea de sezut din piele si picioare negre din metal, conceptul fiind pastrat insa designul avand modificari substantiale.

Daca veti gasi in magazinele de antichitati un astfel de scaun, il puteti reconditiona sau transforma intr-un superb suport de flori, ideal pentru terase. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole