Sfaturi utile pentru cei care se muta intr-un apartament

Cand iei decizia de a te muta in chirie sau de a cumpara un apartament, intotdeauna trebuie sa ai in vedere niste factori care s-ar putea sa iti scape in aceasta febra a mutatului. Cei care prefera sa stea la bloc, nedorind sa aiba toate problemele sau activitatile pe care trebuie sa le aiba cand se muta la casa, trebuie sa ia mereu in considerare faptul ca daca stau cu mai multi oameni intr-o cladire, mereu vor aparea anumite lucruri care ii vor lua prin surprindere.

Deschide Galeria

Primul lucru pe care trebuie sa il analizezi, atunci cand te muti intr-un apartament, sunt vecinii si zona in care se afla blocul. Plimba-te de cateva ori prin cartierul respectiv, la diferite ore din zi si din noapte si incearca sa observi daca zona este sigura si uita-te sa vezi daca ai farmacii, supermarketuri, scoli sau spitale in apropiere.

Dupa ce ai incercat sa analizezi vecinii si zona, uita-te peste foile prinse in panoul din scara. Incearca sa iti dai seama de costurile de intretinere pentru fiecare apartament, deoarece in multe dintre acestea s-ar putea sa fie mari pierderi de apa, gaz si tot felul de taxe administrative pe care nu iti dorsti sa le platesti daca nu ti se par corecte.

Trebuie sa ai mare atentie daca in scara locuiesc foarte multi oameni care nu platesc utilitatile pentu ca s-ar putea sa te trezesti la un moment dat fara apa calda sau curent, acestea fiind taiate de multe ori pe intregul bloc.

Daca te-ai convins ca zona, vecinii si utilitatile sunt in regula si vrei sa cumperi un apartament in blocul acesta, incearca sa apelezi la un inginer specializat in constructii si invita-l sa vina cu tine sa vada apartament.

Cere proprietarului planurile casei si lasa-l pe inginer sa le analizeze. Verifica peretii, tevile, prizele, uita-te prin spatele mobilei si incearca sa surprinzi orice defect sau lucru care ar necesita reparatii. Nu vrei sa platesti o avere dupa ce tocmai ai cumparat un apartament.

In situatia in care doar te muti in chirie, nu este nevoie de toate aceste lucruri, deoarece propritarul va trebui sa plateasca orice reparatie care vine in urma unei probleme pe care o are apartamentul.

Acum ca te-ai informat bine si in detaliu in ceea ce priveste viitorul tau apartament, ramane doar sa te decizi asupra culorilor pentru pereti si a mobilei pe care o vei cumpara.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole