Solutii de depozitare a bicicletelor. 14 modele creative

Pentru unii dintre noi bicicletele au devenit o parte din viata noastra, iar aceste obiecte care ne asigura, zi de zi, libertatea de miscare au nevoie si de niste solutii de depozitare pe masura. Rafturile din lemn, carligele de metal si cablurile agatate in tavan sunt doar cateva din inventiile pe care iubitorii pedalatului le-a gasit de-a lungul timpului pentru a-si integra bicicleta in decorul locuintei.

Deschide Galeria

Model 1 – Magazinul japonez Muu Design Studio este cel care a scos la vanzare acest suport pentru bicicleta. Acest obiect ingenios transforma biciclata intr-un veritabil scaun. Masuta care este incorporata in acest suport are un orificiu in care roata de la bicicleta poate intra, iar proprietarul poate sta la aceasta masuta direct de pe doua roti. Imaginati-va cafenele sau terase unde oamenii pot socilaliza stand la astfel de mese.

Model 2 – Simpla si eleganta, aceasta solutie de depozitare pentru biciclete a fost creata de catre designer-ul Chris Brigham de la biroul Knife & Saw. “Raftul pentru bicicleta”, cum a fost denumit, este un accesoriu din lemn, cu o nisa taiata in unghi, care va permite sa glisati bicicleta sus, pe perete, fara a deranja cartile sau alte obiecte puse pe raft.

Model 3 – Acest suport de biciclete sub forma de pieptene a fost creat de catre firma Knowhow Shop din Los Angeles, si reprezinta o piesa de arta publica din Roanoke, Virginia.

Model 4 – “Bike Hanger” ar putea fi o solutie inteligenta pentru depozitarea bicicletelor in orase. Acest proiect a fost materializat in Seoul, Coreea de Sud. Cuierul rotativ poate stoca intre 20 si 36 biciclete si se ataseaza la partile laterale ale cladirilor pentru a evita interferenta cu traficul de pe strazi. Este facut din sticle de plastic reciclate si otel inoxidabil, și ar avea nevoie doar de o lubrifiere  corespunzatoare pentru a-l face sa ruleze cum trebuie.

Model 5 – Stocarea bicicletei la inaltime este o modalitate foarte buna de a elibera spatiul din casa, mai ales daca aveti tavane inalte. Mecanismul pe care il aveti in imagine, alcatuit din scripeti si cabluri rezistente, poate ridica si urca cu usurinta bicicleta cat mai aproape de tavan.

Model 6 – Discret dar sigur, acest carlig demunit Gladiator Claw poate agata o bicicleta  de tavan incredibil de usor. Acest carlig apuca sau elibereaza in mod automat anvelopa bicicletei prin simpla apasare a unui buton.

Model 7 – Acest suport a fost creat de catre designer-ul Yoann Henry Yvon, care a vrut sa aduca un strop de culoare pe fundalul plictisitor al orasului Valencia, Spania.

Model 8 – Cycloc, aceasta solutie de stocare a bicicletelor care se monteaza pe perete, a fost proiectat de Andrew Lang. Suportul este disponibil in alb, portocaliu, verde sau negru. Cycloc poate sustine o bicicleta, fie vertical fie orizontal, poate fi blocat in orice pozitie si ofera o solutie de depozitare si pentru alte accesorii cum ar fi manusile.

Model 9 – Desi nu este foarte eficient din punct de vedere al spatiului, acest suport pentru biciclete arborescent este cu siguranta un mod minunat de a stoca biciclete in locuri publice. Acesta a fost proiectat si construit in West Michigan de catre Vern Ohlman.

Model 10 – Ce se intampla daca aveti bicicleta dar nu aveti un garaj pentru ea? Puteti cumpara un cort care poate fi montat in curtea interioara a casei sau a blocului.

Model 11 – In mediul urban fiecare metru patrat conteaza. Acest suport genial combina o banca si un raft de biciclete. Iata o solutie ingenioasa pentru valorificarea spatiului.

Model 12 – Iata un alt cuier modern pentru depozitarea bicicletelor atat in interior cat si in exteriorul locuintei. Design-ul curbat al acestuia se potriveste intre barele  bicicletei, care apoi o tine suspendata pe un perete, și face ca acest obiect sa arate bine chiar si atunci cand bicicleta nu este in uz.

Model 13 – Aceste suporturi pentru biciclete au fost create de Maarten De Greeve si Ian Mahaffy ca parte a unui proiect de “colorare” a New Yorkului.

Model 14 – Iti place sa pedalezi spre serviciu dar cauti ca atunci cand ajungi sa nu arati transiprat si ravasit dupa drumul parcurs pana acolo? Proiectate de Penny Farthings Pushbikes aceste amenajari ofera nu numai un loc de parcare pentru biciclete, dar contin, de asemenea dusuri si vestiare.

In galeria alaturata gasiti 14 modele de suporturi creative pentru biciclete.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole