Solutii de finisare si reconditionare: sablarea lemnului

Va povesteam intr-un articol anterior ca o solutie buna pentru cei care locuiesc in apartament cu mobiler vechi si isi doresc o reamenajare este restaurarea pieselor de mobilier pe care le au deja pentru a evita o investitie masiva in piese noi si pentru a nu pierde obiecte cu reala valoare doar pentru ca nu mai au aspectul initial. Atelierele de restaurari de mobilier pot face reale minuni cand vine vorba de mobila din lemn pe care o aveti in casa si nu numai, vorbim aici si de usi si de decoratiuni sau lambriuri. Cel mai comun proces care se aplica pentru restaurare sau reconditionare este sablarea lemnului.

Deschide Galeria

Practic, cu ajutorul unei pompe cu aer sub presiune si material abraziv (daca vorbim de sablare lemn cel mai adesea se foloseste sarea) se indeparteaza o suprafata foarte fina din lemnul piesei de mobilier, inlaturand astfel murdaria adunata in timp, si un strat superficial din placa de lemn, redand piesei aspectul initial si prelungindu-i viata cu zeci de ani. Iata aici cateva imagini cu piese de mobilier reconditionate cu ajutorul acestei proceduri. Acest proces poate fie sa reimprospateze biblioteca, de pilda, sau ii poate da un nou aspect daca decideti sa alterati lemnul si sa il transformati din lucios in periat sau invers, in functie de preferintele dumneavoastra si de aspectul final al amenajarii.

In urma unei sablari corecte, mobilierul va reveni in starea in care era inainte de lacuire iar culoarea sa va fi culoarea naturala a lemnului, din acest punct inainte dumneavoastra decideti cum se va transforma pana la final piesa dumneavoastra de mobila. Chiar daca sablarea a fost initial un procedeu destinat curatarii suprafetelor lemnoase si nu numai, in prezent este utilizata si pentru a realiza finisaje in interiorul unei locuinte. Asadar, in cazul in care va doriti o schimbare in casa la nivel de finisaje atunci poate luati in calcul placarea unui perete si sablarea lemnului pentru a obtine un aspect complet natural, usor rustic cu mici accente industriale.

Puteti, de asemenea, sa schimbati aspectul bucatariei, inlocuind usile dulapurilor cu unele din lemn de mesteacan si sa le dati o suprafata lucioasa si sa obtineti in final o bucatarie chabby chic care va iesi cu siguranta in evidenta. Posibilitatile sunt nenumarate, tot ce aveti de facut este sa stati de vorba cu un specialist care sa va poata ghida pentru a ajunge la scopul dorit pe calea cea mai eficienta ca timp si costuri. Recomandarea noastra este echipa SaveMob, atelier de restaurare de mobilier, care stapanesc toate aceste proceduri si care va pot ajuta sa va reamenajati casa in cel mai scurt timp si cu cele mai eficiente solutii.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole