Stilul vintage in amenajarile interioare

Unul dintre cele mai iubite stiluri de design interior este, fara indoiala, stilul vintage. Este preferat in special de persoanele foarte sociabile, romantice si iubitoare de povesti, pentru ca este un stil care permite integrarea cu succes intr-un interior a mai multor obiecte care au rezistat in timp si care inseamna mult pentru proprietarii casei. Inclinatia acestora pentru conservarea amintirilor materiale ii determina si sa fie mult mai receptivi la achizitionarea altor piese de mobilier si decoratiuni cu istorie in spate.

masa cu flori si elemente vintage

Dincolo de implicatiile emotionale ale acestui stil, trebuie sa mentionam ca amenajarile vintage sunt amenajari foarte calde, prietenoase, elegante, dar si confortabile. Stilul vintage se concentreaza cu precadere pe perioada anilor 1940 si putin din perioada postbelica. Astazi puteti obtine un interior vintage alegand o paleta pastelata de culori, din gama beige-urilor si aveti grija sa nu aveti suprafete lucioase sau care stralucesc.

Puteti opta pentru modele florale intr-un ton cu doua trepte mai inchis decat culoarea peretelui. Aveti insa grija sa nu incarcati foarte mult camera. Pentru podele alegeti lemn inchis la culoare sau parchet. In bucatarie si baie puteti merge pe o pardoseala tip tabla de sah. In cazul mobilierului, alegeti canapele din piele moale, fotolii voluminoase si cu margini din lemn lucrat manual, scaune tapisate cu spatare rotunjite si masa din lemn masiv. La nivel de accesorii, totul este permis. Creati o noptiera pentru dormitor dintr-o valiza veche sau dintr-un fiset metalic, daca aveti un interior mai industrial. Scoateti colectia de fotografii vechi si realizati un colaj inramat pentru livingurile cu tendinte usor contemporane.

Optati pentru lampi cu picior, ornate discret cu abajururi ingalbenite de timp si uitati pe macuta de sticla un telefon cu roata pe care il puteti gasi la targurile de vechituri. Textilele trebuie sa fie cat mai vii, cu modele geometrice repetitive, iar tapiseriile pastrati-le in culori inchise, regale, de tipul rosu burgundy, verde smarald sau albastru ultramarin pentru un contrast de efect cu peretii. Nu neglijati nici ferestrele, alegeti draperii mate cu ciucuri bogati si perdele brodate.

Inramati oglinzile si deasupra patului prindeti o pictura gigantica in ulei. Duceti, de asemenea, accesoriile si in baie. Daca spatiul va permite, aici alegeti o cada cu picioare si nu una inzidita. Daca vi se pare un stil de design usor greoi, atunci balansati-l cu o incapere retro, stilul anilor 1960. Recomandarea noastra este sa abordati acest tip de amenajare in bucatarie unde va puteti juca cu culoarea usilor dulapurilor si unde frigiderul poate capata si el o nuanta de fondanta, iar ceainicul, cestile si ustensilele de gatit se pot completa in culorile curcubeului, pe un fond alb imaculat al peretilor.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole