Tipuri de canapele și calitățile lor

Canapele sunt una dintre cele mai importante piese de mobilier din casa ta, sunt necesare și dau stil livingului tău. Principalele caracteristici ale acestora sunt confortul, rezistența și un stil în funcție de ritmul tău de viață, dar cum alegi stilul potrivit?

La fel ca televizorul sau mașina de spălat, canapeaua este un element esențial al casei tale. Totuși, spre deosebire de restul produselor principale din casa ta, acesta are un obiectiv și mai complicat, acela de a se adapta întregii familii și la toate utilizarile care i se dau, de la vizionarea la televizor până la o conversație intensă. Din acest motiv, confortul trebuie să fie una dintre principalele caracteristici pe care trebuie să le prezinte o canapea bună. Există o mare varietate de canapele, care se vor potrivi unei familii sau alteia în funcție de membrii acesteia, nevoile acestora, utilizarea lor etc. Normal este să le găsești la prețuri incredibile, deoarece sunt produse aproape esențiale, Dar care sunt caracteristicile pe care ar trebui să le aibă cea mai bună canapea? Ce trebuie să știi înainte de a cumpăra una? 

Mai jos, vom rezuma diferitele calități ale acestora, astfel încât să poți găsi canapeaua care să răspundă cel mai bine nevoilor tale.

Canapea cu un loc

Această piesă din camera de zi poate fi folosită ca o completare. Dimensiunile sale o fac ideală pentru dormitoare, birouri sau camere de zi mici.

Canapele în formă de L

Aceste canapele funcționează bine în camerele de zi mari și pătrate, oferind mult spațiu dacă ai o familie numeroasă. Acestea sunt de obicei formate din două canapele (una dintre ele cu un scaun suplimentar) care sunt așezate perpendicular una pe cealaltă.

Canapea de colț

Dacă camera de zi este mică, poți încerca o canapea de colț. Acestea profită de unghiul pereților și sunt încă potrivite pentru o familie numeroasă.

Canapele modulare

Aceste canapele deosebite sunt împărțite în piese individuale care pot fi montate sau demontate după cum se dorește. Modelele modulare sunt disponibile cu sau fără cotiere, cu sau fără spătare. Dacă livingul tău are o formă neregulată, canapelele modulare te pot ajuta să distribui mai bine spațiul în funcție de gusturile tale și al familiei tale, plus o comoda acolo unde e cazul.

Canapea Chaise Lounge

Această canapea se caracterizează prin faptul că este lungă și are o extensie pentru a susține picioarele și a le menține complet întinse. Este o opțiune excelentă dacă confortul este principala ta nevoie. Acestea au de obicei un design modern și funcționează foarte bine în camerele de zi dreptunghiulare și înguste.

Canapele extensibile

Când vine vorba de economisirea spațiului și de caracterul practic, canapelele extensibile au câștigat multă popularitate. Multifuncționalitatea lor le face perfecte pentru casele mici, ca alternativă la o cameră de oaspeți. Multifuncționalitatea mobilierului este întotdeauna apreciată, aceste canapele par a fi aici pentru a rămâne.

Canapea Chesterfield

Ce este atât de special la aceste canapele? De fapt, ai putea spune că este vorba de un pic de istorie și de un design clasic. Caracteristicile sale sunt: brațele curbate, spătarul jos și tapițeria capitoné. Este un design clasic englezesc, un simbol al prestigiului și al luxului, născut în secolul al XIX-lea pentru a decora cluburile londoneze. Acestea conferă sufrageriei tale un stil retro și elegant.

Canapele ergonomice.

Confort și personalizare ca standard. Spătarele sale sunt înclinate și reglabile în înălțime, iar scaunele sunt extensibile pentru a putea fi adaptate la preferințele noastre. Să te uiți la televizor, să citești, să dormi, să discuți nu este același lucru de pe acest tip de canapele.

Pe scurt, caută o canapea în care mai presus de toate să te simți confortabil. Uită-te la alte caracteristici precum culoarea, de asemenea dacă includ spații sub scaun pentru a depozita pături sau perne, dacă au tehnologie precum scaune glisante, șezlonguri sau, în final, dacă au poate duce la diverse utilizări, cum ar fi o canapea extensibilă. În esență, cauta modelul pe care l-ai ales să îndeplinească unele dintre caracteristicile menționate mai sus pentru ca achiziția ta să fie cât mai profitabilă.

Te-ar putea interesa

Articole noi